Dünyada 1 Mayıs Kutlamaları

Dünyada 1 Mayıs Kutlamaları
Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü birlikte kutladı- Ortak açıklamadan: "Umutla geleceğe doğru ilerlemeye, Kıbrıs'ı yeniden birleştirme mücadelemizde emekçilerin haklarını ve sosyal kazanımlarını savunmaya devam edeceğimizi bir

LEFKOŞA (AA) - Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü birlikte kutladı.

KKTC’den büyük bir grup, Kuğulu Park’ta toplandıktan sonra kortej halinde ara bölgeye yürüdü. Rumlar ise Ledra Palace Kapısı’nın güney tarafında toplanarak Taksim Sahası’na geldi.

Lefkoşa'da ara bölgede bulunan Taksim Sahası’nda Türkler ve Rumlar, örgütlerin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek birlikte eğlendi.

Burada düzenlenen mitingde yapılan ortak açıklamada, Birleşmiş Milletler’in ilgili kararlarında belirtildiği şekilde iki toplumun siyasi eşitliğinin, tek egemenliğin, tek vatandaşlığın ve tek uluslararası kimliğin olacağı iki bölgeli, iki toplumlu federasyon çözümü çabasına destek verildiği kaydedildi.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öncülerin, emekçilerin yaşamlarını değiştiren işçilerin mirasını taşıdıklarının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sendikal ve sosyal hakların yok edilmesine karşı emekçilerin mücadele ve dayanışmasını yoğunlaştırmaları kaçınılmaz bir görev olarak önümüzde durmaktadır. Umutla geleceğe doğru ilerlemeye, Kıbrıs’ı yeniden birleştirme mücadelemizde emekçilerin haklarını ve sosyal kazanımlarını savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha teyit ediyoruz."

Miting, Rum ve Türk şarkıcıların konserlerinin ardından sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.