Dünyanın en büyük iç turizm hareketi başladı

Dünyanın en büyük iç turizm hareketi başladı
Şanghay'daki tren istasyonlarından 57 milyon yolcu seyahat edecek

ŞANGHAY (AA) - Çin'in doğusundaki Şanghay kentinde Çin Yeni Yılı tatili nedeniyle 57 milyon 110 bin kişinin evlerine dönmek üzere kentten ayrılması beklenirken, dünyanın en büyük iç turizm hareketi olarak da bilinen seyahat sezonu başladı.

Hayvan Takvimi'ne göre 8 Şubat'ta "Maymun Yılı"na girmeye hazırlanan Çin'de, "Bahar Bayramı" olarak adlandırılan 24 Ocak-3 Mart tarihlerindeki yeni yıl tatili kapsamında 2 milyar 910 milyon kişinin yurt içi seyahat etmesi bekleniyor.

Ülkenin ekonomi ve finans lokomotifi ve dev metropolü Şanghay'daki Hongçiao Tren İstasyonu, ülkede en büyük yoğunluğun yaşandığı noktaların başında geliyor. Şinhua ajansının haberine göre, kentteki Hongçiao, Merkez ve Güney istasyonlarından 57 milyon 110 bin kişinin memleketlerine dönmek üzere demir yolu ile kentten ayrılması bekleniyor.

Çin'de, yeni yıla tüm aile üyeleriyle girme geleneği, dünyanın en büyük iç turizm hareketine yol açıyor. Resmi Bahar Bayramı tatili de 8 Şubat’ta başlayacak ve 7 gün sürecek. Ancak halk, bayram hazırlıkları ile akraba ve dost ziyaretleri için tatil öncesi ve sonrasında ek izinler alarak genellikle bu süreyi uzatıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.