Edirne "Kültürel Mirası"nı Emıtt'e Taşıyacak

Edirne "Kültürel Mirası"nı Emıtt'e Taşıyacak
Edirne Valisi Günay: - "Edirne'nin bütün kültürel, tarihi ve geleneksel yiyecekleri tanıtılacak. Geleneksel el sanatlarımız, geleneksel yiyecek ikramlarımız ve sektör temsilcilerimiz ile misafirlerimizi ağırlayacağız"

EDİRNE (AA) - Edirne, 22'nci Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtılacak.

Edirne Valisi Günay Özdemir, basın mensuplarıyla bir araya geldiği Edirne Valiliği toplantı salonunda, EMITT Fuarı'nda kenti en iyi şekilde tanıtacaklarını belirtti.

Özdemir, 25-28 Ocak'ta gerçekleşecek EMITT fuarında Edirne standının geçmiş yılların aksine bağımsız olarak kurulacağını söyledi.

EMITT Fuarı'nın dünyanın en büyük turizm fuarlarının başında geldiğini anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

"Fuarın kentimiz için çok verimli geçeceğini düşünüyoruz. Geçen yıllarda Trakya illeri olarak Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli aynı stantta tanıtım yapılıyordu. Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak ayrı bir stant kiraladık. Selimiye ve Fatih Sultan Mehmet ve Şahi topları, özellikle UNESCO'da yer alan asil ve geçici listede olan eserlerimizle Edirneyi tanıtacağız."

Özdemir, fuarda, Fatih Sultan Mehmet ve Şahi Topları'nı ön plana çıkaracaklarını vurguladı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin de UNESCO listesinde yer aldığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Yine Hıdrellez kutlamaları geçtiğimiz aylarda UNESCO'ya girdi. Özellikle bizim standımızın bulunduğu alan görsel anlamda tanıtım yapılan bir yer. Geçtiğimiz yıllarda standımızın bulunduğu yer panayır havasındaydı. Bu yıl o bölgede olmayacağız. Stant çok modern oldu. Standımızda Edirne kırmızısını da ön plana çıkarmaya çalıştık. Edirne'nin bütün kültürel, tarihi ve geleneksel yiyecekleri tanıtılacak. Orada ikramlarımız olacak. Özellikle badem ezmesi, peynir, kurabiye ve tava ciğer ikramları olacak. Geleneksel el sanatlarımız, geleneksel yiyecek ikramlarımız ve sektör temsilcilerimiz ile misafirlerimizi ağırlayacağız."

Toplantıya, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya Kalınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.