Edirne Valiliğinden Arnavutluk'taki Yetimlere Yardım

Edirne Valiliğinden Arnavutluk'taki Yetimlere Yardım
TİRAN (AA) - Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Edirne Valiliği tarafından yetim Arnavut çocuklara dağıtılmak üzere hazırlanan giysi yardım paketleri törenle...

TİRAN (AA) - Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Edirne Valiliği tarafından yetim Arnavut çocuklara dağıtılmak üzere hazırlanan giysi yardım paketleri törenle yetkililere teslim edildi.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği himayesinde Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR) tarafından düzenlenen etkinliğe Edirne Valisi Ekrem Canalp, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ve ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra katıldı.

Büyükelçi Yörük, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayına yakın bir dönemde insana, çocuklara ve topluma dokunan hayır işlerinde yer almanın kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye'nin dış politika anlayışının en önemli unsurlarından birinin insanı, vicdanı merkeze alması olduğunu ifade eden Yörük, "Türkiye sadece Arnavutluk'ta değil, bizim gönül bağımız ve gönül coğrafyamız olan Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Orta Afrika'da, Asya'da, Uzak Doğu'da her yerde bu girişimci, insanı merkeze alan ve vicdanını sorgulayan dış politikasıyla bu tür faaliyetlerine dünyanın dört bir yanında devam etmekte." diye konuştu.

Yörük, Tiran ve Edirne arasında doğal köprü kurduklarını kaydetti.

Edirne Valisi Canalp da Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin çok derin olduğunu vurgulayarak, "Tarihin derinliklerinden gelen ilişkileri var. Biz bugün burada tarihin bu kadar geniş, uzun, yüzyılları bulan ilişkilerin sadece küçük bir parçasının devamı mahiyetinde bir aradayız." ifadelerini kullandı.

Arnavutluk'u, Tiran'ı ziyaret etmeyi sürdüreceklerini, programda bulunanları Edirne'de misafir etmeyi istediklerini belirten Canalp, "Türklerin ve Arnavutların kardeşlik köprüsünü geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Dediğim gibi, biz kendimizi Arnavutluk'ta değil sanki Türkiye'nin bir vilayetindeymiş gibi hissediyoruz. Sizler de Türkiye'yi ziyaret ettiğinizde kendinizi Arnavutluk'taymış gibi hissedebilirsiniz." diye konuştu.

Gurra da mağdur olanlara el uzatan bir kurum olduklarını ifade ederek "Türkiye'deki tüm hayırseverlere, kurumlara, vakıflara şimdiye kadar yapmış oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Edirne Valiliği desteğiyle verilen yardımlar, ülke genelindeki 500 yetim çocuğa ulaştırılacak.

Program sonunda ALSAR Vakfında Türkçe kursuna katılan çocuklar tarafından gösteri sunuldu.

Öte yandan, Edirne Valisi Canalp, Arnavutluk temasları kapsamında ülkenin kuzeyindeki İşkodra kentini de ziyaret ederek burada Yunus Emre Enstitüsü ve yerel yönetim temsilcileriyle de bir araya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.