Edirneli öğrencilerden YTB'ye ziyaret

Edirneli öğrencilerden YTB'ye ziyaret
ANKARA (AA) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve İlim Yayma Cemiyeti’nin (İYC) Edirne'deki öğrencileri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını...

ANKARA (AA) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve İlim Yayma Cemiyeti’nin (İYC) Edirne'deki öğrencileri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını (YTB) ziyaret etti.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne’de üniversite ve lisede öğretim gören öğrenciler, MTTB Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in refakatinde YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ile bir araya geldi.

Bülbül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2000’li yıllarda büyük değişime girdiğini belirterek, “Bizim jenerasyonun gündemi Edirne ve Artvin arasındaydı. Ölçeğimiz Türkiye sınırları içerisindeydi. Bir ulus devletin çocuklarıydık, gençleriydik” dedi.

Türkiye’nin dünyaya açıldığını ve bu durumun gereği olarak donanımlı insan yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Bülbül, “Artık ölçeğimiz büyüdü. Dünyaya yönelik çok daha fazla donanımlı olmamız ortaya çıktı” ifadelerine yer verdi.

Bülbül, Türkiye’nin ölçek büyütmesiyle gençlere düşen sorumluluğun daha da arttığının altını çizerek, “Türkiye artık Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, sadece bir ülke değildir, Türkiye milyonlarca mağdurun, milyonlarca mazlumun, milyonlarca müminin umududur. Bu perspektiften artık kendimizi yetiştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Bülbül, şunları kaydetti:

“Her gününüzü üniversitenin son günü gibi düşünün. Mezun olduktan sonra gireceğiniz sınavlara başvururken hangi donanımlara sahip olmanız gerektiğini kendinize sorun. Bunu bugün yapmazsanız mutlaka yarın karşılaşıp yüzleşeceksiniz. Bugün yüzleşmezseniz, yarın çok daha geç olacak.”

Bülbül, küresel çağda gençliğin güvenilir, öğrenmeye açık, çalışkan, uyumlu, donanımlı, ulusal ve küresel ilişkiler kurabilen, rekabete açık ve dirayetli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.