Ege Denizi'nde kaçak avcılıkla mücadele

Ege Denizi'nde kaçak avcılıkla mücadele
İzmir'de 29-31 Mart'taki denetimlerde, yasa dışı avcılık yaptıkları belirlenen 19 kişiye toplam 22 bin 205 lira para cezası verildi

İZMİR (AA) - İzmir'de yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında 29-31 Mart'ta yapılan denetimlerde, 19 kişiye toplam 22 bin 205 lira para cezası uygulandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığınca 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında canlı kaynakların korunması ve sürdürülebilir kullanılması amacıyla denetim ve kontroller gerçekleştirildi.

Ekiplerce 29-31 Mart'taki denetimlerde, birinci derece deniz askeri yasak sahası olan İzmir Körfezi'nin giriş kısmındaki Uzunada bölgesinde mavi kartı bulunmadığı belirlenen bir balık avlama teknesi için 12 bin 267 lira para cezası kesildi.

Dikili ilçesi bölgesindeki kontrollerde, özel teknede bulunan 3 kişiye, yapay hava kaynağı kullanarak avcılık yapmaktan 981 lira para cezası verildi.

Bademli önlerinde bir balık avlama teknesindeki kontrolde de 2 kişiye, gerçek kişiler için su ürünleri avlanma ruhsat tezkeresini ilgililere ibraz edememekten bin 108 idari para cezası uygulandı.

Foça bölgesindeki denetimlerde ise birinci derece deniz askeri yasak sahaya giren 2 kişiye, emre aykırı davranıştan 438 lira idari para cezası verildi.

Urla ilçesi Zeytinalanı önlerinde gece dalarak su altı tüfeğiyle avlanan 2 kişi toplam 2 bin 110 lira, Gerence Körfezi'nde aynı şekilde avcılık yapan 6 kişi bin 962 lira, Çeşme bölgesinde yasak sahada deniz patlıcanı avlayan 3 kişi 3 bin 339 lira idari para cezası aldı.

Ege Denizi'nde yıl başından bu yana ise kanun kapsamında 253 tekne kontrol edildi. 140 kişi ve tekneye yönelik toplam 268 bin 154 lira para cezası uygulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.