Ege Üniversitesi Yerli Otomobile Katkı Sağlamaya Hazır

Ege Üniversitesi Yerli Otomobile Katkı Sağlamaya Hazır
Rektör Prof. Dr. Budak: - "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü ile görüşmemizde bu milli projede Ege Üniversitesinin mühendislik alanındaki birikimiyle yer almak istediğini vurguladım"

İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yerli otomobil çalışmalarına katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir ve Aydın'da temaslarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile görüştüğünü bildirdi.

Bakan Özlü'ye üniversitenin yürüttüğü projelere ilişkin bilgi verdiğini ifade eden Budak, görüşmede yerli otomobil üretiminin de gündeme geldiğini belirtti.

Budak, şunları kaydetti:

"Sayın Bakan Özlü'ye Ege Üniversitesinin teknoloji üretmeye yönelik projeleri ve üniversite-sanayi iş birliği kapsamındaki çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdim. Sayın Bakan ile üzerinde durduğumuz diğer önemli konu ise yerli otomobil üretimi oldu. Cumhurbaşkanımızın kısa süre önce açıkladığı bu milli projede Ege Üniversitesinin mühendislik alanındaki birikimiyle yer almak istediğini vurguladım. Önümüzdeki günlerde Ankara'da Sayın Bakan Özlü ile konuyu daha detaylı olarak görüşeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.