“Eğitim Yöneticilerini Destekleme Projesi” Hayata Geçirildi

“Eğitim Yöneticilerini Destekleme Projesi” Hayata Geçirildi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince yürütülen ve finansmanı İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan “Eğitim Yöneticilerini Destekleme Projesi” programı açılış töreni gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince yürütülen ve finansmanı İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan “Eğitim Yöneticilerini Destekleme Projesi” programı açılış töreni GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Programın açış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun, eğitimin olmazsa olmaz ayaklarımızdan bir tanesi olduğunu belirterek, “Çok önemli, ciddi ve kutsal bir işe imza attığımızı düşünüyorum. Bir yandan yükseköğretimde nitelikli insan yetiştirmeye çalışıyoruz ama bir yandan da araştırma, geliştirme, hizmet üretimi yeni bilgiler üretme noktasında bir görevimiz var. Bir şeyleri yapıyormuş gibi olma noktasında değiliz. Eğitim bugünde, geçmişte çok ciddi sorunları, kaosları olan ve bir türlü rayına oturtulamayan son yüzyılda, cumhuriyet döneminde ıskaladığımız ve ciddi gelişmeler sağlayamadığımız çok önemli bir alandır” dedi.
“Eğitim, bugün yaptığınız şeylerin yıllar sonra semeresini gördüğünüz bir sürecin adıdır” diyen Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Hangi noktaya bakarsanız bakın işin bir noktasında, temel noktasında eğitimin eksikliğini, yetersizliğini görürüz. Eğitim yaşımız ortalama 6-7 yaş. Sadece kadınların bir yıl, bir yaş eğitim yılının arttırılması ekonomideki üretimimize yüzde 10-11 arasında katkı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.
Gaziantep Üniversitesinin her türlü imkan ve fırsatlarının bu tür projeler için hazır olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Coşkun, beyin gücü de dahil olmak üzere her türlü maddi fırsatları bu iş için ortaya koymaya hazır olduklarını söyledi.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep’in elinde her türlü hammaddesi, insan gücü, azmi ve iradesi olduğunu fakat eğitimde bulunduğu konumuyla öncelikle eğitim çalışanlarını ve tüm şehri ciddi manada rahatsız ettiğini söyledi.
Gaziantep’in eğitiminde, yeni bir çığır açmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Ekinci, “Okul yöneticilerimiz bu şehrin emaneti sizlerin üzerindedir. Bu şehri yöneten pek çok isim var. Bu şehri gerçek manada yöneten sizlersiniz. Çünkü her ailede siz varsınız. Çok büyük vebal, sorumluluk altındayız. İnşallah el birliği ile Gaziantep’in eğitimdeki algısını değiştirme adına bu sene çok ciddi çalışma altına gireceğiz. Ben her yerde sizlere güvenerek şu sözü söylüyorum: Haziran ayı geldiğinde Gaziantep’te eğitim adına çok farklı bir anlayış, çok farklı bir algı ortaya çıkacak diyorum. Çünkü üzerimizdeki bezginliği tamamen atmamız gerekiyor” diyerek, bu algıyı değiştirme konusunda büyük çaba içerisinde olduklarını vurguladı.
Açış konuşmaları sonrasında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından görsel sunumlarla desteklenen “Kurum ve Kültür” konulu sunum yapıldı.
Programın sonunda GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Yücel’e ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan’a hediye takdim edildi.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci tarafından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’a, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Yücel’e ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan’a plaket takdim edildi.
Programa, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durdu Yetkinşekerci, GAÜN akademik ve idari personel ile okul yöneticileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.