Eğitimin sorunları Konya'da masaya yatırıldı

Eğitimin sorunları Konya'da masaya yatırıldı
Özel Eğitim Öğretim Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı bu ay Konya’da yapıldı. Toplantıdan sonra derneğe üye kurumların kurucu ve müdürleri bir araya gelerek eğitimin sorunlarını tartıştı.

Özel Eğitim Öğretim Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı bu ay Konya’da yapıldı. Toplantıdan sonra derneğe üye kurumların kurucu ve müdürleri bir araya gelerek eğitimin sorunlarını tartıştı. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’un da katıldığı toplantıda eğitimin sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi. Özel Eğitim Öğretim Derneği Genel Başkanı Naci Atalay açılış konuşmasında geçen yıl Türkiye’de bin 700 özel okulun açıldığını belirterek eğitime bu sektörü iyi bilenlerin yatırım yapması ve haksız rekabetten kaçınılması gerektiğini yoksa büyük sıkıntıların yaşanabileceğini belirtti. Bir öğrencinin devlete yıllık maliyetinin 7 bin 600 TL olduğunu belirten Naci Atalay, devletin yükünü alan özel okullara devam eden her öğrenciye devlet desteğinin verilmesi gerektiğini belirtti. Konya’da servis bulmakta zorluk çektiklerini belirten Naci Atalay, C plakalı araç sıkıntısı çekildiğini, sabahları 2 veya 3 farklı kuruluşa servis yapan sürücülerin çok hızlı hareket etmek zorunda kaldıklarını ve kazalara karıştıklarını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da eğitimle ilgili sorunların kendilerine iletilmesi durumunda çözümü mümkün olan her konuda destek vereceklerini belirterek, özel okullar da bizler için devlet okullarından farksız kurumlardır dedi. Daha sonra Naci Atalay Mukadder Gürsoy’a katılımları için teşekkür ederek kendilerine plaket takdim etti.

konya-egitim-(2).jpegkonya-egitim-(3).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.