"Ekolojik Kentsel Tasarım" yarışması

"Ekolojik Kentsel Tasarım" yarışması
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, üniversite öğrencilerine yönelik, "2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması" düzenlenecek- Yarışmada dereceye giren öğrencilere toplam 150 bin lira ödül dağıtılacak

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, üniversite öğrencilerine yönelik, "2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması" düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla başlatılan projeyle üniversiteliler arasında "çevre" farkındalığını artırmanın amaçlandığı ifade edildi. Açıklamada, proje kapsamında ana konusu ekoloji ve kentsel tasarım olarak belirlenen, "2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması"nın düzenleneceği, dereceye giren öğrencilere toplam 150 bin lira ödül dağıtılacağı bildirildi.

- Birinciye 40 bin lira

Ekoloji, sosyal hayat ve kültürün mekanlara yansımasının ele alınacağı yarışmada birinci, 40 bin lira ile ödüllendirilecek. Yarışmada ikinciye 30 bin, üçüncüye ise 20 bin lira ödül verilecek. Ayrıca, 8 gruba da 8'er bin lira mansiyon ödülü dağıtılacak.

Yarışmanın jüri heyeti, bakanlık üst düzey bürokratları, akademisyenler ve ekolojiye, kentsel tasarıma gönül vermiş uzmanlardan oluşacak.

- Son başvuru 10 Mart

Yarışmaya üniversitelerin lisans düzeyinde, şehir ve bölge planlama, peyzaj mimarlığı, mimarlık ve kentsel tasarım-peyzaj mimarisi bölümlerinde öğrenim gören 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencileri katılabilecek. Öğrenciler, yarışmaya bireysel veya grup olarak da başvurabilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler, "www.ekotasarimyarismasi.com" adresinden 27 Ocak'a kadar ön kayıt yaptıracak. Bu işlemin ardından hazırlanan pafta ve sunumlar da en geç 10 Mart'ta bakanlığa ulaştırılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.