Ekonomi Bakanı Zeybekci, Tahran’da

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Tahran’da
Ziyaretin gündeminde Tercihli Ticaret Anlaşması, ticaretin önündeki kısıtlayıcı engellerin kaldırılması, ulaştırma altyapısının kolaylaştırılması, geçişlerin hızlandırılması ve gümrük maliyetlerinin azaltılması konuları yer alıyor

TAHRAN (AA) – Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, resmi temaslarda bulunmak üzere İran’ın başkenti Tahran’a geldi.

İran Sanayi Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade’nin daveti üzerine Tahran’a gelen Zeybekci, havaalanında Nimetzade’nin Yardımcısı Veliullah Afhamirad ile Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin tarafından karşılandı.

Ekonomi Bakanı, bir gün sürecek Tahran temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Sanayi Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade, İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile bir araya gelecek.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Zeybekci’nin ziyaretinin gündeminde 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması, ticaretin önündeki kısıtlayıcı engellerin kaldırılması, ulaştırma altyapısının kolaylaştırılması, geçişlerin hızlandırılması ve gümrük maliyetlerinin azaltılması konuları yer alıyor.

İki ülke arasında hedeflenen 35 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılması için büyük önem taşıyan ve 1 Ocak 2015’te yürürlüğe girecek Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 başında Tahran’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında iki ülke bakanları arasında imzalanmıştı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.