Ekosistem Tabanlı Uyum Stratejisi Tamamlandı

Ekosistem Tabanlı Uyum Stratejisi Tamamlandı
Birleşmiş Milletler FAO- Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından düzenlenen “Bozkır Ekosistemlerinde İklim Değişikliğine Ekosistem Tabanlı Uyum için Tarımsal Uygulamalar Projesi” çalıştayının açılışı gerçekleştirildi.

 Çalıştaya Konya Tarım Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir, (FAO) Program Uzmanı Ahaduzzaman Sheikh, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ali Kılıç Özbek katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar, üç yıllık bir emek ile ortaya çıkarılan bu stratejinin, sürdürülebilir tarımsal uygulamaların devamı ve Türkiye safına yayılımı açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, proje kapsamında Konya iline kazandırılan yaklaşık 3 Milyon Türk Lirası değerindeki tarımsal alet ve ekipmanların, fidan ve seraların, bu stratejinin oluşmasını temin eden saha tecrübesinin kazanılmasında etkin rol oynadığını belirtti.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Çevre ve Doğal Kaynakları Koruma Daire Başkanı Ali Kılıç Özbek ise şunları söyledi: “Bakanlık olarak sürdürülebilir tarımsal uygulamalarla, bozkır ekosistemlerini güçlendirmesi için ortaya çıkarılan bu stratejinin yürütülmesini ve takibini yapacağız. FAO Temsilcisi Sayın Salim Zahoue ise Bakanlığın ve İl Müdürlüğünün bu taahhüdüne son derece müteşekkiriz.”

Proje Başdanışmanı Fatih Bozdemir bu ve benzeri projelerin önemsendiği durumlarda, bizzat sunumu yapılan çok önemli çıktıların, yine çok kısa sürede gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Çalıştay, proje kapsamında iklim projeksiyonu gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde uygunluk alanları belirlenen beş ürün için yapılan çalışmanın metodolojisi üzerine büyük önem arz eden bir eğitim programı ile tamamlanacak.

Haber: Ebrar Küçükakın

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.