"Elbeyli'nin nüfusu bin 900'den 25 bin kişiye yükseldi"

"Elbeyli'nin nüfusu bin 900'den 25 bin kişiye yükseldi"
Elbeyli Belediye Başkanı Şimşek: - "İlçe nüfusu bin 900 kişi. Ancak yaşanan olaylar ve göç nedeniyle bu sayı yaklaşık 25 bin kişiye yükseldi"

KİLİS (AA) - Kilis'in Elbeyli ilçesinin Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, Suriyeli sığınmacıların gelmesiyle ilçe nüfusunun bin 900'den 25 bine yükseldiğini belirtti.

Şimşek, belediye binası önünde düzenlenen etkinlikte, Elbeyli Konaklama Tesisi dışında, ilçede kendi imkanlarıyla yaşamlarını sürdüren 100 Suriyeli aileye kıyafet yardımında bulundu.

AA muhabirine açıklama yapan Şimşek, Suriye'de iç savaşın 5 yıldır sürdüğünü, bu nedenle insanların evlerinden, topraklarından koparak Türkiye'ye sığındığını anımsattı.

Türkiye'nin mazlum ve masum insanlara kapılarını açtığını dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu insanların büyük bir bölümü ilçemizde bulunan geçici barınma merkezinde misafir edilmektedir. Biz ilçe halkı olarak bu insanlara yüreğimizi, soframızı açtık. Hazreti Peygamberimizin 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' hadisinde olduğu gibi onların sorunlarını kendi sorunumuz olarak görüyoruz."

Suriye'de yaşananların bir an önce son bulmasını arzu ettiklerini söyleyen Şimşek, "İlçe nüfusu bin 900 kişi ancak yaşanan olaylar ve göç nedeniyle bu sayı yaklaşık 25 bin kişiye yükseldi. Devletimizin kaynakları belli. Nüfusumuz ölçüsünde gelen ödenek bazı zamanlar bize zorluklar yaşatsa da bugünümüze şükrediyoruz." şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahibi Suriye ailelere yaşadıkları zor günlerde yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla kıyafet yardımında bulunduklarını belirten Şimşek, "Onların tebessüm etmesi bizleri mutlu ediyor çünkü biz büyük bir aileyiz ve aileler asla yakınlarını yarı yolda bırakmaz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.