Elleri kınalı "Onbeşliler" Çanakkale'de

Elleri kınalı "Onbeşliler" Çanakkale'de
Çanakkale Cephesi'nde şehit olan "Kınalı Ali"nin memleketi Turhal'dan ellerine kına yakarak gelen 15 yaşındaki çocuklar, şehitlikleri gezdi

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşı kahramanlarından "Kınalı Ali"nin memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki bir grup çocuk, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret etti.

Turhal Belediyesinin organizasyonuyla otobüsle tarihi yarımadaya gelen grup, ilk olarak Mecidiye Tabyası'na gitti. Turizm rehberinden Çanakkale Savaşları hakkında bilgi alan Turhallı çocuklar, daha sonra Sargıyeri Şehitliği'ni gezip Şehitler Abidesi'ne ulaştı.

Bölgeye gelen ziyaretçilerden büyük ilgi gören 50 çocuk, askeri kıyafetler ve ellerindeki tahta tüfeklerle Şehitler Abidesi'nde "Hey Onbeşli" türküsünü seslendirdi.

Turhal Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Osman Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 101 yıl önce vatanı savunmak için bu topraklara gelen 15 yaşındaki vatan evlatlarını hatırlatmak amacıyla geziyi düzenlediklerini söyledi.

Kuş, gezide çocuklara, "Sizin yaşlarınızda, belki de sizden küçük kardeşleriniz bu vatanı savunmak için bu topraklarda şehit oldu" mesajını verdiklerini belirtti.

Okullarda "Çanakkale ruhu"nun anlatıldığını dile getiren Kuş, "Gençlerimizi o ruhu birebir yaşamaları için Çanakkale'ye getirip, dedelerinin mezarlarını ziyaret etmelerini sağlıyoruz" dedi.

Gruptan Nurullah Alaybay ise ellerine kına yakıp Çanakkale'ye geldiklerini, 101 yıl önce bu coğrafyada çocuk yaşlarda şehit olan atalarının savaştığı yerleri görüp, onlarla gurur duyduklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.