ELMİS 2016 Uluslararası Özel Eğitim Kongresi

ELMİS 2016 Uluslararası Özel Eğitim Kongresi
Konya'da "Özel Eğitimde Öğretmen Eğitimi", "Mesleki Eğitim ve İstihdam", "Spor ve Sanat" konularının anlatılacağı kongre başladı

KONYA (AA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde "Özel Eğitimde Öğretmen Eğitimi", "Mesleki Eğitim ve İstihdam", "Spor ve Sanat" konularına ilişkin gerçekleştirilecek ELMİS 2016 Uluslararası Özel Eğitim Kongresi başladı.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Kültür Merkezi'ndeki programda, 11 yaşından itibaren görme engelli biri olarak değişik yapı ve karakterlerdeki insanları bir araya getirmenin güçlüklerini yaşadıklarını söyledi.

Son dönemlerde toplumun tüm kesimleriyle birlikte hareket etme kabiliyetinin geliştiğine işaret eden Aydın, bu durumun da eğitimle sağlandığını dile getirdi.

Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise dernek olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle engelli ve engelsiz bireyleri bir araya getirdiklerini ifade etti.

İnsanların birbirleriyle kaynaşmasını ve anlaşmalarını sağladıklarını aktaran Ayva, "İnsanların ayrıştırma yapmadan birbirlerine sadece bir birey gözüyle baktıklarına şahit olduk. Eğitim her alanda olduğu gibi özel öğrenciler konusunda da son derece öneme sahip. Kongre bu açıdan önemlidir." diye konuştu.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, uluslararası düzeyde bir bilimsel kongreye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını kaydetti.

Yurt içi ve yurt dışından ilçeye gelen katılımcılara dört günlük önemli aktiviteler hazırladıklarını anlatan Özgüven, "Bir farkındalık oluşturulması açısından kongre çok önemli." dedi.

Konuşmaların ardından özel çocuklardan oluşan mehteran takımının gösterisiyle ilk gün programı sona erdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Ereğli Belediyesi, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen ve dört gün sürecek olan kongrede, "Özel Eğitimde Öğretmen Eğitimi", "Mesleki Eğitim ve İstihdam", "Spor ve Sanat" konularının anlatılacağı bildirildi.

Kongreye, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim görevlileri, oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yurt içi ve yurt dışından 350 akademisyen ve vatandaşlar katıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.