Emiray Çizgi Dizisinin Galası Yapıldı

Emiray Çizgi Dizisinin Galası Yapıldı
Konya Büyükşehir Belediyesince yürütülen, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında, ‘Değerler Eğitimi’ hizmeti olarak 20 Ocak 2018 tarihinde TRT Çocuk ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan ‘Emiray’ çizgi dizisinin galası yapıldı

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleşen gala programına; Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gala programı Emiray çizgi dizisinin yapım aşamasında geçen sürecin sinevizyonda gösterilmesiyle başladı. Sinevizyon gösterimin ardından, selamlama konuşması yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür emperyalizmi sömürgeciliğinin en önemli araçlarından birisinin filmler olduğunu belirterek, sömürgeciliğin önüne geçmek için yerli, milli filmlerin daha fazla yapılması gerektiğini söyledi.

ÇOCUKLARIMIZIN MİLLİ VE MANEVİ OLARAK

YETİŞMESİNDE KATKI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Başkan Akyürek, artık çocukların geçmişteki sömürgecilerin ürettiği masal kahramanlarıyla değil de kendi kültüründen yola çıkarak üretilen kahramanları örnek almaya başladığını belirterek, “Sayın cumhurbaşkanımızın yönlendirmesiyle yerel yönetimler olarak da önemli çalışmalara imza atar olduk. Tüm okullarımızla, tüm hocalarımızla ciddi çalışmalar yapıyoruz. Değerler Eğitimi hizmetiyle ciddi mesafeler aldık. Çocuklarımızın milli ve manevi olarak yetişmesinde yerel yönetimler olarak katkı yapmaya çalışıyoruz. Bu gayretimiz hep birlikte yaptığımız çalışmalarla devam edecek. TRT Çocuk ile bu çalışma fikri ortaya çıktığında şahsen çok memnun oldum, Emiray projesi çok önemli. Köklü ve büyük proje. İnşallah bu proje sadece ulusal bazda değil dünya çapında da ses getirecek çalışmaya dönüşür” dedi.

TRT ÇOCUK OLARAK TEMEL FELSEFEMİZ

ÇOCUKLA ÇOCUK OLMAK

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ise, Emiray’ın tarihte iz bırakan olayları anlatan bir proje olarak yola çıktığını kaydederek, “Biz TRT olarak bir çok proje yapmaya çalışıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi gibi çok geçmiş çok köklü bir tarihe sahip olan bir ilden böyle bir teklif gelmesi, bizim bunları ekrana taşıyor olmamız çok memnun edici gurur verici bir hadise. Bizler her ne kadar elimizden geldikçe içerikler üretmeye çalışsak da; yerel içerikler, bölgesel içerikler bizler için her zaman daha kıymetli oluyor. TRT Çocuk olarak temel felsefemiz çocukla çocuk olmak. Çocuğumuzla çocuklaşmaktır. Yaptığımız işlerde çocuklara bizler öğüt vermeye değil onların gözünde dünyayı anlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLARA HERŞEYDEN, ÖNCE KÜLTÜRÜMÜZÜ

ANLAYACAĞI DİLDEN SUNMAK ZORUNDAYIZ

Konya Valisi Yakup Canbolat da, “Bilgi ve teknoloji çağı olarak nitelenen günümüzde çocuklarımızı gerektiği gibi yetiştirebilmek için herşeyden önce onlara doğru olan bilgilerle kendi kültürümüzü örf ve adetlerimizi onların anlayacağı dilden sunmak zorundayız. Artık bir çocuğun televizyonla tanışması dünyaya gelmesiyle birlikte başlıyor. Küçük yaşta çocukların belleklerine kazılan görüntüler masum ve zararsız değil. Bu açıdan TRT Çocuk kanalı ile çocuklarımıza doğru ve güzel olan görüntüleri aktarmak temel değerlerimizi ve kültürümü öğretmek adına yaptığı çalışmalar takdiri hak etmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından gala programı Emiray Çizgi dizinin 10 dakikalık gösterimiyle devam etti. Gösterimin ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Uğur Sarı

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum