"En Büyük Hedefim Tokyo Olimpiyatları"

"En Büyük Hedefim Tokyo Olimpiyatları"
- Eskrim tarihinde ilk kez elemeleri geçerek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmayı başaran milli sporcu İrem Karamete:"Hedeflerime ulaşabileceğime tüm kalbimle inanıyorum"- "Avrupa’nın en iyi eskrimcileri arasında 12. olmam bence çok önemli bir başarı"


ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Eskrimde ilk kez elemeleri geçerek olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etme hakkını elde eden milli sporcu İrem Karamete, en büyük hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları olduğunu söyledi.

2016 Rio Olimpiyatları'na eleme müsabakalarını geçerek katılma hakkını elde eden Türk eskrim tarihindeki ilk sporcu olma unvanının sahibi İrem Karamete, Çin’in Wuxi kentinde 19-27 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Büyükler Dünya Eskrim Şampiyonası hazırlıkları, organizasyondaki hedefi ve eskrime dair hayallerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Çin’deki Dünya Şampiyonası'na Japonya'da milli eskrimciler Enver Yıldırım, Martino Minuto ve Iryna Shchukla ile hazırlanan İrem, sezonun son ve en önemli organizasyonunun kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Çok yoğun ve ciddi bir antrenman temposuyla çalıştığını vurgulayan İrem Karamete, “Böyle bir tempo ile çalışmama rağmen ne yazık ki bu sezon istediğim performansı sergileyemedim. Kendi beklentilerimin altında kaldığımı söylemeliyim. Bu durum beni çok üzdü ama sporcu olan ya da sporun içindeki herkes, her zaman başarılı sonuçlar alınamayacağını çok iyi bilir. İniş ve çıkışlar çok fazla olabiliyor." diye konuştu.


- "Çin'de elimden gelenin en iyisini yapacağım"


İrem, gerçek sporcunun her zaman istediği dereceleri elde edemese de önemli organizasyonlarda motivasyonunu yüksek tutabilen, soğukkanlılığını koruyabilen sporcu olduğunu belirtti.

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde geçen ay düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar flörede 12. olduğunu hatırlatan İrem, "Belki mükemmel bir sezon geçiremedim ama Sırbistan’da oldukça pozitiftim. Çünkü çok çalıştığımı biliyordum. Sezonun en önemli turnuvalarından birinde ilk 16’ya girmek benim için çok önemliydi. Bu gerçekten kolay bir turnuva değil. Avrupa’nın en iyi eskrimcileri arasında 12. olmam bence çok önemli bir başarı." şeklinde konuştu.

Avrupa’nın en iyi 12 eskrimcisi arasında yer almasının motivasyonunu çok yükselttiğini dile getiren İrem, şunları söyledi:

"Çin'de de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Sezonun en son ve en önemli organizasyonunda dünya klasmanında üst sıralarda yer alan birçok eskrimci olacak. Dünya eskriminin gözü bu şampiyonada olacak. Kendimi bu şampiyonaya hazır hissediyorum."


- "Hedeflerime ulaşabileceğime tüm kalbimle inanıyorum"


Tokyo Olimpiyat Oyunları'na 2 yıl kaldığına dikkati çeken İrem, "Bu uzun bir yol. Ama bu yolculuğu başarıyla tamamlayacağıma ve hedeflerime ulaşabileceğime tüm kalbimle inanıyorum." dedi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na kota almasının o zaman kendisinin en önemli hedefi olduğunu vurgulayan İrem Karamete, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu an için kendime en büyük hedef olarak 2020 Olimpiyat Oyunları'nı belirledim. Bir sporcunun en önemli gücü, kendi inancı ve ona sağlanan destek. Bana bugüne kadar desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Bu desteğin karşılığını elde ettiğim başarılarla verebilmek adına elimden geleni yapıyorum. Dilerim Çin’deki Dünya Şampiyonası'nda hem ben hem de arkadaşlarım en iyi dereceleri elde ederiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.