Endonezya'da öğretmenler greve gitti

Endonezya'da öğretmenler greve gitti
Hükümetin sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını protesto etmek için düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı

CAKARTA (AA) - Endonezya'da öğretmenler, düşük ücretlerini ve hükümetin sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını protesto etmek amacıyla greve gitti.

Başkent Cakarta'daki Başkanlık Sarayı önünde bu konuda düzenlenen gösteriye binlerce öğretmen katıldı.

Hak ettikleri değeri görmediklerini belirten öğretmenler, okulların daha az maaş ödemek için sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına yoğunlaştığını kaydetti. Öğretmenler, hükümetten net bir cevap alana kadar gösterilere devam edeceklerini söyledi.

Malang kentinden başkente gelerek gösteriye katılan Suko Adireno, haklarını aramak için greve gittiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Devlet okulları, düşük ücretlerle çalıştırmak için hali hazırda sözleşmeli olan öğretmenleri kadroya almıyor. Aksine düşük ücretle çalıştırmak için sözleşmeli öğretmen istihdam ediyor. Sözleşmeli öğretmenlik yapan arkadaşlarımız, 20 dolar gibi bir ücret alıyor. Kadrolu öğretmenler ise 200 dolar maaş alıyor. Mesleğimizin değeri bilinene kadar ve devlet bizi muhatap alana kadar protestolarımız artarak devam edecek."

Sözleşmeli öğretmenler, 15 Eylül'de de greve gitmiş ancak talepleri karşılanmamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.