"Endüstri 4.0, Türkiye'nin başarısında anahtar rol üstlenecek"

"Endüstri 4.0, Türkiye'nin başarısında anahtar rol üstlenecek"
Alman - Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nöther:- "Endüstri 4.0, Türkiye'nin gelecekteki başarısı için anahtar rol üstlenecektir. Türkiye'nin stratejiye geçiş süreci beş yılı bulabilir"- "Alman şirketleri Enerji 4.0 ile ilgili tecrübelerini T

ANKARA (AA) - GÜLŞEN ÇAĞATAY - Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) Genel Sekreteri Jan Nöther, dünya genelinde 4. Sanayi Devrimi olarak da nitelendirilen "Endüstri 4.0" stratejisinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirterek, bunun Türkiye'nin gelecekteki başarısında anahtar rol üstleneceğini söyledi.

Almanya'nın geliştirdiği Endüstri 4.0 hakkında AA muhabirine değerlendirmede bulunan Nöther, bilinenin aksine stratejinin sadece üretimde akıllı ve robotik teknolojiyi geliştirmek için oluşturulmadığını, aynı zamanda enerji, gıda, sağlık ve tekstil gibi sektörlerde de uygulanabileceğini bildirdi.

Türkiye'nin bu sürece dahil olmasını "harika" olarak nitelendiren Nöther, "Endüstri 4.0, Türkiye'nin gelecekteki başarısı için anahtar rol üstlenecektir. Türkiye'nin stratejiye geçiş süreci beş yılı bulabilir." dedi.

Nöther, Türkiye'nin bu stratejiye geçişte geç kalması durumunda küresel yarışın da dışında kalacağını dile getirerek, Alman şirketlerin Enerji 4.0 ile ilgili tecrübelerini Türk şirketlerle paylaşmaya hazır olduğunu ve bu kapsamda Türkiye'den farklı sektör temsilcileriyle görüşmeler yürüttüklerini anlattı.

Çin, Hindistan, Vietnam ve Türkiye gibi ülkelerin başarılı ürünler ortaya koyduğunu ifade eden Nöther, "10-15 yıl sonra, şirketler global arenada mükemmel ürünler üretecek ve ürünün kökeni önemini yitirecek. Peki kazanan kim olacak? Mükemmel kalitede ürünü en düşük maliyetle üreten ve ürünü tüketiciye en hızlı şekilde ulaştıran. Bunun yanında İhtiyaç kadar üretim olacak. Böylelikle, verimlilik sağlanmış olacak." diye konuştu.

- Endüstri 4.0 enerji verimliliği sağlayacak

Önceki üç devrimin su, insan ve hayvan gücündeki gelişmelerden ortaya çıktığını belirten Nöther, Endüstri 4.0 devriminin ise teknoloji temelli gelişmelerden ilham alınarak oluşturulduğunu söyledi.

Nöther, artan talep ve üretimdeki çeşitlilik ile doğal kaynakların tasarruflu ve verimli kullanımının, ülkelerin bu alanlarda değişime yönelmelerini zorunlu kıldığını anlattı.

"Küresel ölçekte rekabetin de kuralları değişti" diyen Nöther, şirketlerin dünyada artan rekabete ayak uydurmasının zorunlu hale geldiğini ifade etti.

Nöther, Endüstri 4.0 girişimine ilişkin şunları kaydetti:

"Teknoloji temelli stratejiler gerçekleştirmek bu sürecin doğal bir parçası. Endüstri 4.0 bu ihtiyaçlar temel alınarak üretim sektöründe bulunanlar tarafından Almanya'da bir yaklaşım olarak belirlendi. Son yıllarda 4. Sanayi Devrimi ya da Endüstri 4.0 olarak bu kavram hayat buldu. Yüksek teknoloji stratejisinin kullanıldığı bu devrim, enerjinin verimli kullanılması ile ham maddenin tasarrufunu sağlayacak. İhtiyaca yönelik, hızlı bir üretim ağı oluşturulacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.