Engelli Gibi Davranan Öğrenciye "Hakaret" Soruşturması

Engelli Gibi Davranan Öğrenciye "Hakaret" Soruşturması
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca tramvayda engelli gibi davrandığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan üniversite öğrencisi hakkında soruşturma başlatıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da tramvayda engelli gibi davrandığı görüntüleri sosyal medyada paylaşmasının ardından tepki gören üniversite öğrencisi hakkında, "hakaret" ve "aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, toplu taşıma aracında engelliler için ayrılan özel alanda çekilen video ve fotoğrafların sosyal medyada paylaşıldığının tespit edildiği belirtildi.

Paylaşımların toplumun değerlerine hakaret içermesi ve alenen aşağılamaya yönelik olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ile 'hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Sosyal medya paylaşımıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olayın şüphelisinin kimliğini tespit etti. Şüpheli hakkında yasal işlem yapılmak üzere talimat verildi. Kamuoyu konunun gelişmelerine ilişkin bilgilendirilecek."

Öte yandan Akdeniz Üniversitesinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, olaya ilişkin inceleme başlatıldığı belirtilerek, "Hiçbir zaman rastlamak istemediğimiz bu çirkin tavırlarla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır. Üniversite olarak en hassas olduğumuz konulardan biri engelli bireylerimizle ilgili bu tür çirkin olayda adımızın geçiyor olmasından büyük üzüntü duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Antalya'da yaşayan kız öğrenci R.K, üç gün önce bindiği tramvayda engelli gibi davrandığı görüntüleri sosyal medyada paylaşması üzerine tepki almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.