''Engelli hizmetleri üzerine güncel konular'' paneli

''Engelli hizmetleri üzerine güncel konular'' paneli
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Önalan:- ''Aslında engellilere yönelik yeni yapılan düzenlemeler var. Ama uygulanma aşaması bazı yerlerde kötü. Sarı çizgiler var, görme engelliler için. Kör yolda başmış gaza gidiyor, sonra bir ağaçla kucakla

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu tarafından ''Engelli hizmetleri üzerine güncel konular'' paneli düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, Eğitim Fakültesinde düzenlenen panelde görme engelli olmasına rağmen hayatta hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını belirtti.

Yedi yaşında gözlerini kaybettiğini, o günden bu yana kendisine hedefler koyarak tek tek başardığını anlatan Önalan, ama olmanın bir dezavantaj değil, farklılık olduğunu vurguladı.

Türkiye'de engellilerin yaşadığı sorunları kendi hayatından bazı örnekler vererek anlatan Önalan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Aslında engellilere yönelik yeni yapılan düzenlemeler var. Ama uygulanma aşaması bazı yerlerde kötü. Sarı çizgiler var, görme engelliler için. Kör yolda basmış gaza gidiyor, sonra bir ağaçla kucaklaşıyor. İşte maalesef bizim toplumu değiştirmemiz gerekiyor arkadaşlar. Ama bunu hep birlikte yapmamız lazım. Bireysel olarak hepimizin yükümlülükleri var. Mesela oy istemeye geldikleri zaman engelli için ne yapacaksınız dememiz lazım. Hiçbir şey diyemiyorsak engelliyi o kişinin kafasına sok, merak etsin. Dünya değişiyor arkadaşlar, bizlerle birlikte inanmış bir avuç insanla birlikte değişir.

Bizler mücadele etmezsek kimsenin vereceği yok. Çünkü bilinmiyor arkadaşlar. Bazen cami kenarında birini beklemek istemezdim, bana para vermeye çalışırlardı, zannederlerdi ben para topluyorum. Toplumdaki algı o şekilde çünkü. Arkadaşlar sizlere tavsiyem bir şeyleri değiştirecekseniz donanımlarınızı tamamlayın.''

Körlüğün kendisi için hiçbir zaman eksiklik olmadığını vurgulayan Önalan, önemli olanın dağın arkasını görerek başarıyı sağlamak olduğunu söyledi.

Allah'ın insanları farklı yaratarak dünyayı daha renkli yaptığını anlatan Önalan, engelli olmayı hiçbir zaman bir dezavantaj olarak görmemek gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.