Engelli kızının "eli ayağı" oldu

Engelli kızının "eli ayağı" oldu
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan Suphiye Ender, doğuştan iki bacağı ve bir kolu olmayan ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki engelli kızını, akülü tekerlekli sandalyesi bozulduğu için her gün bebek arabasıyla okula götürüp getiriyor - Bedensel en

ŞANLIURFA (AA) - REŞİT DAĞ - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 6 çocuk annesi Suphiye Ender, bir kolu ve iki bacağı doğuştan engelli 8 yaşındaki kızı için büyük bir fedakarlık örneği sergiliyor.

Kışla Mahallesi'nde yaşayan Suphiye ve Mehmet Ender çiftinin son çocuğu Merve Ender, 8 yıl önce bacakları ve bir kolu engelli olarak dünyaya geldi.

Doğduğu günden beri engelli kızına gözü gibi bakan anne Ender, bu yıl ikinci sınıfı okuyan kızının adeta "eli ayağı" oluyor.

Kızının hemen her ihtiyacını karşılamak için çabalayan Ender, maddi imkansızlıklar nedeniyle, bozulan akülü tekerlekli sandalyesini tamir ettiremediği için engelli kızını bebek arabasıyla yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Sakarya İlkokuluna götürüp getiriyor. Anne Ender, gününün büyük bir kısmını da okulda geçirerek, kızının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Ender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli kızının yaşamdaki eli ayağı olduğunu söyledi. Merve'yi engeli dolayısıyla diğer çocuklarından daha ayrı tuttuğunu anlatan Ender, "Kızıma elimden geldiği kadarıyla en güzel şekilde bakmaya çalışıyorum. Onu her gün hazırlayıp okula götürüp getiriyorum. Ölene kadar da kızıma bakacağım" dedi.

Eskiden kızını sırtında okula götürüp getirdiğini, daha sonra bir hayırseverin desteğiyle akülü sandalyelerine kavuştuklarını anlatan Ender, bozulan akülü sandalyeyi tamir ettiremeyince de Merve'yi bebek arabasıyla okula götürüp getirmeye başladığını kaydetti.

Kızıyla okula giderken zaman zaman tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Ender, "Bebek arabası Merve'ye çok küçük geliyor. 8 yaşına girdiği için bebek arabası artık ağırlığını taşıyamıyor. Bu konuda devlet yetkililerinden, hayırseverlerden yardım bekliyorum. Ben bütün gücümle kızıma en güzel şekilde bakmaya çalışıyorum" diye konuştu.

- "Doktor olup Anneler Günü'nde anneme çiçek alacağım"

Bedensel engelli Merve ise annesinin her sabah kendisini hazırlayıp kahvaltısını yaptırdığını ve okula götürdüğünü belirtti.

Annesini çok sevdiğini dile getiren küçük kız, "Ben okuyup inşallah doktor olacağım, Anneler Günü'nde çiçek alıp annemin Anneler Günü'nü kutlayacağım. Benim annem çok fedakardır. Doğduğum günden bu yana annem hem elim hem de ayaklarım oldu" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.