Engelli öğrencilerin çalışmaları sergilendi

Engelli öğrencilerin çalışmaları sergilendi
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, engelli öğrencilerin bir yıl boyunca öğretmenlerinin nezaretinde el emeği, göz nuru dökerek ortaya çıkardığı eserler bir sergi ve kermes programı ile görücüye çıkarıldı

Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Okulu tarafından Beyşehir Gölü kıyısındaki festival alanında gerçekleştirdiği sergi ve kermes programının açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, İlçe Mili Eğitim Müdürü Musa Konuk, kurum amirleri, vatandaşlar katıldı. Protokol açılışı “hayırlı olsun” dilekleriyle gerçekleştirirken ardından engelli öğrencilerin görsel, el ve teknoloji tasarım çalışmalarından oluşan çalışmalarını inceledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, kermeste görev alan öğrenci velilerine kolaylıklar dileyerek birer mutfak önlüğü hediye etti.
Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Aytekin, yaptığı açıklamada, engelliler haftası kapsamında düzenledikleri serginin okulda öğrenim gören orta ve ağır düzeyli engelli öğrencilerin bir yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmalardan oluştuğunu belirterek, “Öğrencilerimizin neler yapabileceğini, neler başarabileceklerini, aslında hiç engelli olmadıklarını burada gözler önüne sermiş bulunuyoruz. 45 öğretmenimiz ve 108 öğrencimiz azimle çalışarak bu etkinliği oluşturabilmek için bir yıldır çaba gösteriyor. Sonunda çok güzel şeyler ortaya çıktığına hep birlikte tanıklık ettik” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.