Engelli okçuların 2016 Rio hedefi

Engelli okçuların 2016 Rio hedefi
Son yıllarda kazandıkları başarılarla Türkiye'nin adını dünyaya duyuran Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda elde edeceği derecelerle 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na gidecek oyuncu sayısını 11'e yükseltmeyi hedefliyor - Milli T

ERZURUM (AA) - Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na toplam 11 sporcuyla katılabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kazandığı başarılarla son yıllarda okçulukta Türkiye'nin adını dünyaya duyuran milliler, 1 Nisan'da Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda, olimpiyatta 11 sporcu hedefi için mücadele edecek.

Erzurum'daki okçuluk salonunda antrenör Hasan Basri Hancı öncülüğünde antrenmanlarını sürdüren okçular, yaptıkları başarılı atışlarla göz dolduruyor.

Milli Takım Antrenörü Hancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun tempoda çalıştıklarını belirterek, "Milli takımımız son yıllarda olimpiyatlarda ve Avrupa şampiyonalarında büyük başarılar elde etti. Takımımızın bu başarısını sürdürmek istiyoruz. Her ayın 15 günü Antalya'da milli takım kampında bulunuyoruz. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen sporcu arkadaşlarımız var. Toplam 18 kişilik bir kadromuz var. Bunların içinde seçmeler yaptık. Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Aynı zamanda bu şampiyona olimpiyat kotası, seçme yarışması. Burada olimpiyat kotası almaya çalışacağız. Güçlü bir takımız. Bu hususta ülkemizin bize destekleri de çok büyük" diye konuştu.


- "Spor bir güç gösterisidir, Türkiye'nin gücünü göstermek istiyoruz"


Şimdiye kadar elde etikleri puanlarla 3 sporcunun 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na kota aldığını bildiren Hancı, bu sayıyı 11'e çıkarmak istediklerini kaydetti.

Rio'dan en az 4 olimpiyat derecesiyle dönmek istediklerini dile getiren Hancı, "Amacımız ilk önce Türk bayrağını dalgalandırmak. Terörle mücadele veriyoruz. Bunun için insanları biraz sevindirmek ve mutlu etmek istiyoruz. Bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. Spor bir güç gösterisidir. Türkiye bu konuda çok güçlüdür. Türkiye'nin gücünü göstermek istiyoruz. Büyüklerimiz hiçbir zaman desteklerini bizden esirgemediler. Biz de onları utandırmayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.