Engelli ressam hayallerini duvara yansıtıyor

Engelli ressam hayallerini duvara yansıtıyor
Ankara'da yaşayan engelli ressam Muhammed Yalçın, Kırklareli Belediyesinin daveti üzerine geldiği kentte cadde ve sokaklarda duvarlara yaptığı resimlerle ilgi çekiyor- Baba Hasan Yalçın: "Bizim hedefimiz Muhammed'i uluslararası alanlara taşıyabilmek. Kims

KIRKLARELİ (AA) - Ankara'da yaşayan zihinsel engelli ressam Muhammed Yalçın, Kırklareli Belediyesinin daveti üzerine geldiği kentte cadde ve sokaklardaki duvarlara çizdiği şekiller, yaptığı resimlerle ilgi çekiyor.

1988 yılında Ankara'da dünyaya gelen zihinsel engelli Yalçın'ın eğitim gördüğü okulda öğretmenleri resme olan yeteneğini fark etti.

Daha sonra resim kurslarına gönderilen Yalçın, yaklaşık 10 yılda yaklaşık 150 eser yaptı.

Yalçın, Kırklareli Belediyesinin davetlisi üzerine geldiği kentte Yayla Mahallesinde cadde ve sokak duvarlarına yaptığı şekillerle herkesin takdirini topluyor.

Baba Hasan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun doğuştan zihinsel engelli olduğunu söyledi.

Oğlunu 28 yıldır hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Yalçın, oğlu ile gurur duyduğunu belirtti.

Oğlunun çok yetenekli engelli bir ressam olduğunu anlatan Yalçın, "Muhammed'in zihinsel engelli olduğunu 3 yaşında öğrendik. O zaman rahatsızlandı hastaneye gittik ve kromozom bozukluğu olduğunu söylediler. Muhammed yüzde 70 doğuştan zihinsel engelli. Muhammed, 18 yaşında uygulama okuluna gittiğinde iş eğitimi dersi görüyorlar resim yapıyorlardı. Orada öğretmenin dikkatini çekmiş. Resim yeteneğini daha da geliştirerek İstanbul ve Ankara’da çeşitli resim sergileri açtı. O artık çok başarılı bir engelli ressam oldu." şeklinde konuştu.

Evlerinin bir odasını Muhammed'in çalışma odası haline getirdiklerini anlatan Yalçın, oğlunun gelecekte uluslararası alanda adını duyuracağına inandığını kaydetti.

Oğlunun şu ana kadar 12 kişisel sergi açtığını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

"Muhammed'i Almanya'dan arıyorlar ve dergilerde eserlerini kullanmak istiyorlar. Bizim hedefimiz Muhammed'i uluslararası alanlara taşıyabilmek. Kimseden acıyarak bir şey yapmalarını beklemiyoruz. Sadece Muhammed’in sanatına sahip çıksınlar. Türkiye'nin belli yerlerine Muhammed resimler gönderiyor. Muhammed gibi bir insan daha yok Türkiye’de. Muhammed hayalinden ne geçerse onu çiziyor. Adamlar, kediler, uğurböcekleri çiziyor. Aklına ne geliyorsa onu yaratıyor."

Zihinsel engelli Muhammed Yalçın da resim yapmayı çok sevdiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.