Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı
Kayseri ve Yozgat'ta engelleri nedeniyle vatani görevini yerine getiremeyen gençlere temsili askerlik yaptırıldı

KAYSERİ/YOZGAT (AA) - Kayseri ve Yozgat'ta askerlik çağına gelmiş olmalarına rağmen engelleri nedeniyle vatani görevini yerine getiremeyen gençlere bir günlük askerlik yaptırıldı.

Kayseri'de 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına aileleriyle gelen 30 engelli genç, ilk olarak nizamiye içerisindeki kuaförde "asker tıraşı" oldu. Daha sonra önceden bedenlerine göre ayarlanmış askeri üniformaları giyen engelli askerler, Türk bayrağı ve Atatürk heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız, törende yaptığı konuşmada, çeşitli nedenlerle vatani görevini yerine getiremeyen vatandaşların bu kutsal görevi bir günlüğüne dahi olsa yaparak bunun onur ve gururunu yaşamalarını sağlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Gençlerin bir gününü birlikte geçireceğini anlatan Akyıldız, "Her Türk genci gibi sizlerin de askerlik gibi kutsal vatan borcunu yerine getirmenin hazzını tatmak için değerli ailelerinizle birlikte göstermiş olduğunuz gayret takdire şayandır. Türk Hava Kuvvetlerinin 105. yılını idrak ettiğimiz bu günlerde Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda sizlerin de bu vatan toprakları için gerektiğinde elinizden gelenin en iyisini yapacağınızı biliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yemin törenine geçildi. Askerler, yemin ederken aileleri de duygulu anlar yaşadı.

Törenin ardından engelli askerlere terhis belgesi verildi.

-Yozgat

Yozgat İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, temsili askerlik yapacak 33 engellinin yanı sıra aileleri, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Hasan Başkök katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelliler, yemin etti.

Valisi Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, manidar ve güzel bir günde engelli vatandaşların gözlerindeki sevgiyi, bayrağa ve millete olan sevgisini hep birlikte gördüklerini ifade etti.

Bu manzarayı görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yazıcı, "Bizler millet olarak bin yıldır İslam'ın bayraktarlığını yapan bir milletin torunlarıyız. Asırlar boyu Türk milleti, vatanına, milletine, bayrağına kasteden herkese, yediden yetmişe tüm kesimleri ile engelli olanından olmayanına kadar bütün Türk milleti devleti için koşmuştur, devletinin hizmetinde olmuştur." ifadelerini kullandı.

Garnizon Komutanı Vekili Başkök de askerlik mükellefiyetinin "asker millet" kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu söyledi.

Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıması gerektiğini belirten Başkök, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlik hizmetini yapamayıp, askerlik özlemi çeken engellilere bir gün süreli temsili askerlik yaptırma faaliyetinin 2002'den itibaren Engelliler Haftası’nda icra edildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı ve engelli askerlere terhis belgeleri verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.