Engellilerin istihdamı için İBB Meclisi'nden adım

Engellilerin istihdamı için İBB Meclisi'nden adım
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında engellilerin aktif iş gücü piyasasına daha etkin katılımını sağlamak için protokol imzalanmasını onayladı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında engellilerin aktif iş gücü piyasasına daha etkin bir şekilde katılımını sağlamak için hizmet protokolü imzalanmasını onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısının 2. birleşimi Büyükşehir'in Saraçhane'deki binasında yapıldı.

Meclis'te komisyon raporları oylamaya sunulmadan önce söz alan CHP'li İBB Meclis üyesi Ayşegül Okumuş Görgü, turunçgil teke böceği ile mücadele konusunu gündeme taşıdı. Görgü, konuşmasında şunları ifade etti:

"Böceğin istila ettiği bu ağaçlar kesilip Uluslararası Barış Parkı'nda depolanıp yongalama makinesinde imha edilecek. Talaşlar ise İstaç Çöp Aktarım Merkezine geri dönüşüme gönderilecek. Şimdi gelelim madalyonun diğer yüzüne. Öncelikle bilinmesini isteriz ki, kesilen ağaçların cinsi dişbudak yapraklı akçaağaçtır. Bu ağaç zararlıları bellidir. Bu ağacın zararlıları arasında turunçgiller uzun antenli teke böceği zararlısı diye bir zararlıya bilimsel olarak şimdiye kadar rastlanmamıştır. Akçaağaçlarda görülen hastalıklardan en başta görüleni yaprak lekelenmesidir. Ayrıca doku bozulması denilen nectria cinnabaria, kuşaklanma denilen viphinema americomum ve çizgilenme denilen valsa levcostomoida mantar hastalıkları dışında hiçbir zararlısı bulunmamaktadır. Ağaçların kesilme nedeninin ileri sürüldüğü gibi olmadığını bu kesime yönelik doğabilecek tepkileri örtülemeye ve ağaçların kesilmesindeki gerçek amacı gizlemeye yönelik olduğu yapılacak bir gözlem ve inceleme ile hemen anlaşılmaktadır. Bu konuda çalışmalarda bulunan arkadaşlarımız kesilen ağaçların kesitlerinden parçalar edinmişler, talaş örneklerini edinmişler ve kesilen ağaçları resimlemişlerdir. Konu ile ilgili uzmanlardan bilimsel bilgiler edinilmiş binlerce ağacın kesilmesinde bahsedilen Turunçgiller teke böceği zararlısı izine rastlanmamıştır."

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek de yapılan açıklamaların doğru olmadığını ifade ederek, sadece yapılan işlemin böcekle mücadele olduğunu kaydetti. AK Parti Grubunun hiçbir zaman ağaçların kesilmesi taraftarı olmadığını ifade eden Taşyürek, Meclis üyesi Görgü'nün bu konuyu soru önergesi şekline dönüştürmesini ve ilgili birimlerine konunun iletilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmanın ardından komisyon raporlarının oylamasına geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında engellilerin aktif iş gücü piyasasına daha etkin bir şekilde katılımını sağlamak için hizmet protokolü imzalanması oy birliğiyle kabul edildi.

Protokole göre, Büyükşehir, İŞKUR personeli ve işverenlere engelli farkındalığı konusunda danışmanlık hizmeti verecek. İŞKUR sisteminde yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan kişilere mesleki edindirme kursları ve İŞKUR sisteminde kayıtlı olan çalışan ve çalışmak isteyen engellilere psikolojik destek ve rehabilitasyon hizmetleri vermek de Büyükşehir'in hak ve sorumlulukları arasında yer alıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.