Engellilerin "off-road" heyecanı

Engellilerin "off-road" heyecanı
Ayvalık Off-Road Kulübü, Engelliler Haftası kapsamında, toplumda farkındalığı artırmak amacıyla zihinsel ve bedensel engellileri off-road heyecanına ortak etti- Çamurlu, engebeli ve dik rampalarla dolu zorlu parkurda, tüm güvenlik önlemleri alınarak arazi

BALIKESİR (AA) - SUAT SALGIN - Ayvalık Off-Road Kulübü, toplumda farkındalığı artırmak amacıyla zihinsel ve bedensel engellilere off-road heyecanı yaşattı.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Çataltepe mevkisindeki çamurlu, engebeli ve dik rampalarla dolu zorlu parkurda, tüm güvenlik önlemleri alınarak arazi araçlarına bindirilen Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyelerinin heyecanı, araçlardaki kameralara yansıdı.

Ayvalık Off-Road Kulübü Başkanı Murat Silahşör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa ve motor sporları tutkunları olarak, Engelliler Haftası'nda engellilerle birlikte bu heyecanı yaşamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Silahşör, engellilerle küçük bir parkur gezintisi yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sonuçta yaptığımız spor oldukça tehlikeli bir spor. Bu yüzden de her sağlıklı bireyin engelli adayı olmasının yanı sıra bu tehlikeli fakat bir o kadar da heyecan dolu sporu yapan bizler de her an engelli kalabileceğimizin farkındayız. Bu farkındalığı toplumumuzdaki her bireye de anlatabilmek için bu organizasyonu yaptık. Bu vesileyle hem engelli arkadaşlarımızı bu heyecana ortak ettik hem de onlarla çok güzel saatler geçirdik. Onların yaşadıkları heyecanlar araçlarımızdaki kameralara da yansıdı. Çok güzeldi."

- "Bugün özgürlüğü yaşadık"

Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Güler Çapraz da bu heyecana bir engelli olarak kendisinin de katıldığını belirtti.

Çapraz, engelli üyelerle ilk kez böyle bir etkinliğe katıldıklarını, inanılmaz heyecanlandıklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Bu araçlardan birine ben de bindim. Çok mutlu oldum ve heyecanlandım. Hala kalbim çarpıyor. Engellilerin her anlamda özgür olduklarını düşünmüyorum. Bugün özgürlüğü yaşadık. Gönüllerimizce eğlendik ve bu adrenalini tattık. Bizim için hayal olan bu sporun heyecanını bizlere yaşattıkları için Ayvalık Off-Road Kulübü yönetici ve üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

- "Hiç yaşamadığım müthiş bir heyecanı yaşadım"

Bedensel engelli Hatice Er de yeniden denemek istediğini söyledi.

Er, araç sürücüleri profesyonel olduğu için hiç korkmadığını ifade ederek, "Hayatımda hiç yaşamadığım müthiş bir heyecanı yaşadım. Bu araçlara ilk kez bindim. Çok heyecanlıydı. Araç sürücüleri profesyonelce zor parkurları geçti. Bu yüzden de benim için zor olmadı. Hiç korkmadım." diye konuştu.

Engellilerden Merih Kalıpsız da yapabileceğine pek inanmadığı off-road sporunun en büyük hayali olduğunu dile getirerek, "Çok heyecanlıydı. Şu anda sanki bir rüyadayım." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.