EPDK kararları

EPDK kararları
ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), OMW Petrol Ofisi AŞ'nin İzmir Aliağa'da iletim ve depolama lisansları kapsamında faaliyet gösteren...

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), OMW Petrol Ofisi AŞ'nin İzmir Aliağa'da iletim ve depolama lisansları kapsamında faaliyet gösteren tesisinin, iletim ve depolama tarifelerini yeniden belirledi.

Konuyla ilgili Kurul kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, benzin, motorin ve biodizel için tahsis edilen toplam kapasitenin 25 bin metreküpün üzerinde ve 4 ila 8 yıllık anlaşma olması halinde, teslim alma veya teslim etme hizmet bedelleri; benzin türleri için metreküp başına 15,50 lira, motorin ve biodizel türleri için metreküp başına 17,24 lira, havacılık yakıt türleri için metreküp başına 16,32 lira olarak tespit edildi.

EPDK bu tesisin iletim hizmet bedellerini ise petrol türleri için metreküp başına 63 kuruş, motorin türleri ve havacılık yakıtları için ise metreküp başına 70 kuruş şeklinde düzenledi.

Bu arada EPDK, 28 Ocak tarihli toplantısında Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli Tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslar'ın bazı maddelerinde değişikliğe gitti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.