Epdk Kararları

Epdk Kararları
Doğalgaz, petrol ve LPG piyasasına ilişkin katılma payı oranları belirlendi

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), petrol, doğalgaz ve sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasalarında faaliyet gösteren lisans sahipleri için 2017 yılında uygulanacak katılma payı oranları tespit edildi.

Konuya ilişkin EPDK kararı, 1 Ocak 2017'de yürürlüğe girmek üzere, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre 2017'de, doğalgaz piyasasında faaliyet gösteren lisans sahibi tüzel kişilerin ödemekle yükümlü oldukları katılma payına ilişkin oran yüzde 0,05, aynı piyasada faaliyet gösteren sertifika sahiplerinin katılma payına ilişkin oran ise sıfır olarak belirlendi.

Petrol piyasasında faaliyet gösteren rafinerici, işleme, dağıtıcı, iletim, ihrakiye teslimi, madeni yağ ve depolama lisansı sahiplerinin 2017 yılı için katılma payına ilişkin oran, yıllık gelir tablolarında yer alan lisans kapsamında yürütülen piyasa faaliyetlerine ilişkin net satışlar tutarının yüzde 0,1'i olacak şekilde düzenlendi.

Piyasada, taşıma ve bayilik lisansı sahiplerinin ödemekle yükümlü oldukları katılma payı oranı ise alt başlıklar dahil sıfır olarak tespit edildi.

LPG piyasasında faaliyet gösterecek lisans sahiplerinin 2017 yılı için katılma payı oranı net satış tutarının yüzde 0,1, LPG otogaz bayilik lisans sahiplerinin ödemekle yükümlü oldukları katılma payı oran ise sıfır olacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.