Erciş'te 110 kişi organlarını bağışladı

Erciş'te 110 kişi organlarını bağışladı
Van'ın Erciş ilçesinde organ bağışına yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, son bir haftada Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar ile 110 kişi organlarını bağışladı.

Organ ve doku bağışına dikkati çekmek amacıyla sağlık müdürlüğü tarafından düzenlenen Organ ve Doku Bağışı bilgilendirme toplantıları semeresini vermeye başladı.

Yaşar, kaymakamlık salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, organ ve doku bağışının önemine dikkati çekti.

"Son bir haftada 110 kişinin organlarını bağışlaması insani olarak kalkınmışlığın göstergesidir" diyen Yaşar, her bireyin sağlık sorunları yaşayabileceğini ve ölümle karşılaşabileceğini dile getirdi.

Yaşar, insanoğlunun başına gelecek şeylerden hiçbir zaman emin olmadığını bildirerek, başka insanların başına gelen olaylardan ders çıkarmak gerektiğini söyledi.

Organ bağışı noktasında Türkiye'nin ciddi bir aşama katettiğine değinen Yaşar, dünyanın dört bir tarafındaki hastaların organ nakli için Türkiye'ye geldiğini bildirdi.

Yaşar, daha müreffeh ve sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum için organ bağışının önemli olduğunu vurgulayarak, "Öldükten sonra organlarımızı, bizden sonra hayatta kalacak insanların, kaliteli bir yaşam sürmesi, mutlu ve topluma daha yararlı bireyler olması için bağışta bulunmalıyız. Bu konunun önemini elimden geldiğince ulaşabildiğim insanlara anlatacağım. Gönül elçisi olarak hep beraber sizlere de inşallah bu konuda mesafe aldıracağız" diye konuştu.

Doktor Mehmet İçöz ise 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ ve Doku Haftasını değerlendirmek amacıyla toplantı düzenlediklerine değinerek, ilçe merkezinde kurdukları çeşitli stantlarda organ bağışı konusunda çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Organ bağışında bulunan kişilere teşekkür eden İçöz, bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.