Erciş'teki terör saldırısı

Erciş'teki terör saldırısı
Van'ın Erciş ilçesinde terör örgütü PKK tarafından ateşe verilen ve yapı malzemesi taşıyan 3 tırın soğutma çalışmaları sürüyor

VAN (AA) - Erciş'te terör örgütü PKK üyeleri tarafından Erciş-Bitlis karayolunda durdurularak ateşe verilen, 3 tırın soğutma çalışmaları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Erciş-Bitlis karayolunun Örene Köprüsü'nde dün gece yol kesen bir grup teröristin uzun namlulu silahlarla ateş açarak, durdurup ateşe verdikleri ve içerisinde yapı malzemesi bulunan 3 tır ile bağlı dorselerin itfaiye ekiplerince söndürme işlemi sabah saatlerine kadar sürdü.

Kontrol altına alınan araçlardaki yapı malzemeleri yeniden alev alınca ekipler, müdahalede bulundu.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması sürürken, karayolu kısmen trafiğe açıldı.

Aracı ateşe verilen sürücü Kazım Doğan, İran'dan aldıkları yükü Gaziantep'e götürmeye çalıştıklarını belirterek, "İran'dan geliyorduk. Gece Erciş'te eli silahlı kişilerce durdurulup araçtan indirildik. Sonra araçları ateşe verdiler. Araçta Polimer maddesi olduğu için gece söndürülen araç, sabah yeniden alev aldı. Ekipler tekrar müdahale etti." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.