Erdoğan Yeniden Ak Parti'de

Erdoğan Yeniden Ak Parti'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) "Terör örgütleriyle mücadelenin kararlı ve süratli bir şekilde yürütülmemesi halinde başımıza neler gelebileceğini 15 Temmuz'da hep birlikte gördük. Şimdi bazıları diyor ki 'İşte burada haklı, haksız, şu, bu...' Öyle veya böyle

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütleriyle mücadelenin kararlı ve süratli bir şekilde yürütülmemesi halinde başımıza neler gelebileceğini 15 Temmuz'da hep birlikte gördük." dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde AK Parti'ye üyelik töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti ile gönül olarak birlikte olsa da hukuken ayrı kaldıkları 2,5 yılı aşkın dönemde Türkiye'nin hayati sonuçları olan çok önemli hadiseler yaşadığını belirtti.

Doğrudan milletin oyuyla göreve gelen cumhurbaşkanını kabullenmek istemeyenlerin her zamanki gibi kendilerini komik duruma düşürecek işlere kalkıştıklarını ifade eden Erdoğan, "Davetlerimize iştirak etmemekten Meclis'te ayağa kalkmamaya kadar akıllarına gelen her türlü direnişi sergilediler." diye konuştu.

Özellikle Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne taşınmalarının ardından bu bina üzerinden şahsını ve dolaylı olarak AK Parti'yi yıpratmaya yönelik akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıklar sergilendiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemize iftihar verici bir eser kazandırmanın sevincini bu tür iftiralarla gölgelemeye çalışanları her zaman olduğu gibi milletimize havale ettik. Nitekim milletimizin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, kendi evine sahip çıkması karşısında bu tavırları sergileyenler de kendilerine çeki düzen vermek zorunda kaldılar. 'Gelmem' diyen kim varsa sonunda bir gün Beştepe'nin yolunu öğrendi."

- "Çok sayıda kardeşimizin canına mal oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı dönemde Suriye ve Irak'ta kötüleşen durumun Türkiye'yi hem sınırlarda hem de büyükşehirlerde ciddi bir terör tehdidiyle karşı karşıya bıraktığını anımsatarak, "Suriye'deki gelişmeleri bahane ederek Kürt kardeşlerimizi sokağa çağıran bir siyasi partinin ihanet derecesindeki sorumsuzluğu çok sayıda kardeşimizin canına mal oldu. Yasin Börü ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 50'nin üzerinde vatandaşımız bölücü örgütün taraftarları tarafından sokaklarda alçakça katledildi." dedi.

Bunu asla görmezlikten gelmediklerini, bunun bedelini de milletin onlara ödettiğini ve ödeteceğini belirten Erdoğan, bu süreçte bir yanda anamuhalefet partisinin iftiraları, diğer yanda terör örgütlerinin giderek hızlanan sinsi eylemlerinin gölgesinde 7 Haziran seçimlerine ulaşıldığını dile getirdi.

Erdoğan, bu seçimin sonucunda Türkiye'nin 2002'den beri ilk defa istikrar ve güven ortamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını aktararak, AK Parti'nin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi, muhalefet partilerinin de aralarında çoğunluğu sağlayacak bir birlik oluşturamamalarının Türkiye'yi yıkıcı bir krizin eşiğine getirdiğini anlattı.

- "İmtihanların hepsinden de yüz akıyla çıktık"

Milletten aldıkları güç ve anayasanın verdiği yetkilerle Türkiye'yi bu siyasi krizden sağ salim çıkartıp 1 Kasım seçimlerine ulaştırdıklarını söyleyen Erdoğan, bu iki seçim arasında yaşanan bir diğer önemli sorunun da terör eylemlerinin aleniyet kazanarak artması olduğuna işaret etti.

Ceylanpınar'da iki polisin evlerinde uyurken terör örgütünce şehit edilmelerinin kendileri için bardağı taşıran son damla olduğunu anımsatan Erdoğan, "Devlet tüm gücü ve imkanlarıyla terör örgütünün üzerine gitmeye başlamıştır. 'Çukur eylemleri' dediğimiz hadiseler de bu dönemde ortaya çıkmıştır. Türkiye bir yandan siyasi istikrarsızlığın diğer yandan terör eylemlerinin, aynı zamanda sınırlarında yaşanan tacizlerin kıskacında zorlu bir imtihan yaşadı. Hamdolsun bu imtihanların hepsinden de yüz akıyla çıktık." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin yenilenmesi sürecini başarıyla yürüterek siyasi istikrarı tekrar tesis ettiklerini vurgulayarak, demokrasiyi güçlendirmek için çalışan AK Parti iktidarlarıyla istikrar ve güven iklimine yeniden kavuşulduğunun altını çizdi.

Asker, polis, korucularla verilen mücadeleyle bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömdüklerini aktaran Erdoğan, Suriye'den Türkiye sınırlarına yönelen tehditleri tamamen ortadan kaldırmak için kapsamlı bir operasyonun hazırlıklarında da o dönem son aşamaya gelindiğini dile getirdi.

- "Acırsak acınacak hale gelebiliriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kamudan, iş dünyasından ve sivil toplum faaliyetlerinden tasfiyesi konusunda ciddi ilerlemeler kaydedildiği aşamada Türkiye tarihinin en büyük ihanet teşebbüsüyle karşı karşıya kalındığını hatırlattı.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye ve Türk milletine karşı yapılmış en büyük saldırılardan biri olduğunu vurgulayarak, o gece asker elbisesi giymiş FETÖ mensubu teröristlerin devletin namuslarına emanet ettiği silahları millete çevirerek Türkiye'yi işgale kalkıştığını anlattı.

Büyük bir ihanetle başlayan darbe girişiminin o derece büyük bir kahramanlık hikayesiyle sonlandırıldığına dikkati çeken Erdoğan, Türk milletinin 81 ilde 29 gün sabahlara kadar demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade etti.

Erdoğan, bunun ülkeye, millete sahip çıkmak olduğunu ve darbe girişiminin çok önemli dersler içerdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin kararlı ve süratli bir şekilde yürütülmemesi halinde başımıza neler gelebileceğini 15 Temmuz'da hep birlikte gördük. Şimdi bazıları diyor ki 'İşte burada haklı, haksız, şu, bu...' Öyle veya böyle ama bir gerçeği bilelim ki takiyenin bu kadar başarılı yapıldığı bir başka örgüt Türkiye'de yoktur. Onlar kendilerini gayet iyi gizliyorlar ve biz artık kalkıp da 'Şu ne dedi, bu ne dedi?' buna bakamayız. Ülkede bir yargı vardır, hukuk sistemi vardır ve yargı çalışmaktadır. Gereği neyse, bu yapılacaktır. Zaman zaman arkadaşlarıma söylüyorum; 'Önünüze gelip gözyaşı dökenler de olabilir.' Ben şuna inanıyorum, acırsak acınacak hale gelebiliriz."

- "Bütün bu soru işaretlerinin cevabını bulmamız gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişiminin dünyada emsali olmadığını işaret ederek, "Pensilvanya'daki o terörist başı oradan 170 ülkeyi yönettiğini ifade ediyor. 170 ülkeyi yönettiğini ifade ederken sadece Amerika'daki 'charter school'larda şu an itibarıyla 75 bine yakın öğrencinin eğitimi ve yıllık gelirlerinin 700-750 milyon dolara tırmandığı bir kaynak var. Bu kaynak nereden geliyor? Bu kaynak... Amerika'daki devlet ödemeyi bizzat yapıyor." ifadesini kullandı.

Rastgele herkese böyle bir para, ödeme yapılamayacağına dikkati çeken Erdoğan, "Bütün bu soru işaretlerinin cevabını bulmamız gerekiyor. Aynı şekilde Avrupa'da, Almanya'daki gelişmelere bakıyoruz. Felaket. Orada her türlü destek onlara veriliyor, bir de PKK'ya veriliyor. Peki bunlar niye veriliyor? Güçlenen Türkiye'nin önünü kesmek için veriliyor." diye konuştu.

(Sürecek)



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.