Ergani'de şarbon tespit edildi

Ergani'de şarbon tespit edildi
Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı bir köy, şarbon hastalığı tespit edilmesi üzerine karantina altına alındı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı bir köy, şarbon hastalığı tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Ergani ilçesinin Salihli köyü şarbon hastalığı sonucu karantina altına alındı. Köyde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince, hayvanlar hastalığa karşı aşılanıyor.

Salihli Köyü Muhtarı Ramazan Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta köyde bazı hayvanların telef olması üzerine durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdiklerini anlatarak, köyde alınan numunelerinin Ankara Veteriner Araştırma Kontrol Merkezi'ne gönderildiğini ve yapılan incelemede şarbon hastalığının tespit edildiğini söyledi.

Bunun üzerine köyün karantina altına alındığını, hayvanların aşılanmaya başladığını kaydeden Deniz, "Köye giriş çıkışlar da yasaklandı. Bu hastalık hayvanların yanı sıra insan sağlığını da etkiliyor. Bu nedenle çok ciddiye alınması gerekiyor" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri de köyde Şarbon hastalığı nedeniyle karantina uygulandığını, köydeki bütün hayvanların aşılandığını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.