Erkenci kavun 1,5 liradan satılıyor

Erkenci kavun 1,5 liradan satılıyor
Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında hasadı yapılan kavunun kilogramı 1,5 liradan alıcı buluyor

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altında açık alana göre iki ay önce hasadı yapılan kavunun kilogramı, 1,5 liradan satılıyor.

Atayurt Mahallesi'nde örtü altında domatese alternatif ürün olarak yetiştirilen kavun, hasat edildikten sonra Atayurt Hal Tesislerine getirilip, buradan Türkiye’nin değişik illerine gönderiliyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, örtü altında domates üretimi yapan bazı üreticilerin bu ürünün yerine son yıllarda kavun yetiştirmeyi tercih ettiğini belirtti.

Bir kavunun ortalama 2 ile 4 kilo arasında geldiğini ifade eden Türer, kavunun aroması ve lezzetiyle ilgi gören bir ürün olduğunu söyledi.

Bir dönüm seradan 10 ton kavun hasat edildiğini anlatan Türer, hasadına başlanan örtü altı kavunun gelen talebe göre kilogramı yaklaşık 1,5 liradan ülkenin değişik yerlerine gönderildiğini bildirdi.

İlçe genelinde 50 dönüm arazide 500 ton kavun üretiminin yapılmasının beklendiğini belirten Türer, üreticinin sezon sonunda emeğinin karşılığını almasını diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.