Ermenek'te sosyal yardımlar sürüyor

Ermenek'te sosyal yardımlar sürüyor
Ermenek'te su basması sonucu 18 işçinin mahsur kaldığı kömür ocağı çevresinde sosyal yardımlar aksatılmadan sürdürülüyor.

Türk Kızılayı, Konya Büyükşehir, Karaman ve Ermenek belediyeleri başta olmak üzere Hayrat İnsani Yardım Derneği, Beşir Derneği, İHH gibi kuruluşlar sıcak yemek ve gıda yardımında bulunuyor. Umutlu bekleyişleri nedeniyle evlerine gidemeyen işçi yakınları da yemek ve gıda ihtiyaçlarını, seyyar mutfak ve çadırlardan karşılıyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Bölge Başkanlığı, kömür ocağının girişinin üst kısmına kurduğu mutfak ile kurtarma çalışmalarına katılan maden işçilere, yakınlarına, güvenlik görevlilerine ve diğer çalışanlara sıcak yemek dağıtıyor. Mutfakta, her gün bin kişiye yetecek şekilde yemek hazırlanıyor.

Kömür ocağının yanına konuşlanan Konya Büyükşehir, Karaman ve Ermenek belediye, Beşir Derneği ve İHH ekipleri su, yemek ve diğer gıda ihtiyaçların karşılanmasına katkı sağlıyor.

Türk Kızılayı ise daha çok madenci yakınlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılıyor. Kurum, bölgede bulunanların ibadetlerini yapabilmeleri için bir de çadır kurdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.