Ermenek'teki Maden Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'teki Maden Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Türkiye'nin farklı kentlerinde yaşayan 40 görme engelli, Ermenek’teki kömür ocağında hayatını kaybeden maden işçileri için internet üzerinden hatim okuma ve dua programı yaptı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye'nin farklı kentlerinde yaşayan 40 görme engelli, Ermenek’teki kömür ocağında hayatını kaybeden maden işçileri için internet üzerinden hatim okuma ve dua programı düzenlendi.

İnternet üzerinde kendi yaptıkları "Gönül Teli" adlı programın sesli sohbet bölümünde buluşan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 40 görme engelli, Kur'an okuyup dua ederek, Ermenek'te hayatını kaybeden maden işçilerini andı.

Kahramanmaraşlı görme engelli müezzin Rıdvan Cinkara tarafından organize edilen programda, Bursa'dan katılan Durmuş Selmanlar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından Ankara'dan katılan Musa Tektaşlı yaptığı duaya, Türkiye'in farklı kentlerinden katılan görme engelliler canlı takip ederek hayatını kaybeden işçiler anıldı.

Cinkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasında da böyle bir anma programı düzenlediklerini hatırlatarak, ikincisini Ermenek'te hayatını kaybeden işçiler için yaptıklarını söyledi.

Görme engelliler olarak sanal alemde sürekli bir araya gelip, internet üzerinden çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Cinkara, bunların Kur'an Kursları, kitap okuma, söyleşiler, tanışma, kaynaşma muhabbeti yaptıklarını, bunlara taziyeleri de ilave ettiklerini belirtti.

Bir anlamlı program için daha bir araya geldiklerini ifade eden Cinkara, şunları söyledi:

"Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında sular altında kalıpta hayatını kaybeden 18 işçi kardeşimiz Kur'an okuyup dua yaptık. Allah onların makamını cennet etsin, yakınlarına sabırlar versin. Gidemesek de sanal alemden görme engelli kardeşlerimizle hatırladık ve hatırlayacağız. Oda üzerinden yapılan programa Türkiye'nin farklı kentlerinden katılan yaklaşık 40 civarından engelli katıldı."

- "Milli ve manevi değerlere sahip çıkıyoruz"

İstanbul'dan katılan Mehmet Saraç ise görme engelliler olarak interneti olumlu yönde kullanmak için büyük bir çaba gösterdiklerini belirtti.

İnterneti ve kullandıkları sohbet odasını oyun odası, şarkı, türkü ve eğlence odası olarak da kullanabileceklerini işaret eden Saraç, eğlencenin ve sohbetin yanında milli ve manevi değerlere de sahip çıkarak buraları eğitim amaçlı kullandıklarını kaydetti.

Ermenek'te hayatını kaybedenlere Allah rızası için Kur'an okuyup dua programı tertip ettiklerini anımsatan Saraç, "Buda şunu gösteriyor. Biz engellilerin de aslında var olduğunu, bizlerinde normal insanlar gibi düşünebildiğimizi gösterip duyarlı olduğunu toplum bilmesi gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.