Ermeni iddiaları New York'ta protesto edildi

Ermeni iddiaları New York'ta protesto edildi
ABD'nin New York kentinde, "Ermeni İddialarına Son" mitingi düzenlendi- Mitingde konuşan Güzel: "Soykırım Türklerin işleyeceği bir suç değildir. Dinine ters. İnancına ters, ahlakına ters, anlayışına ters, ruhuna ters"

NEW YORK (AA) - Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddiaları ABD'nin New York şehrinde protesto edildi.

Türk Amerikan Dayanışma Platformu, Ermenilerin 1915 iddialarını protesto etmek amacıyla Birleşmiş Milletler'in karşısındaki Dag Hammarskjold Park'ında bir miting düzenledi.

Mitingde konuşan Türk Amerikan Dayanışma Platformu üyesi, MÜSİAD New York Başkanı ve TACS Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Güzel, amaçlarının Ermenilere karşı bir etkinlik yapmak olmadığını belirtti.

Ermeni diasporasının Türklere ve Türkiye'ye karşı düyaya ekmek istedikleri nefret tohumlarını kurutmak için toplandıklarını ifade eden Güzel, "Buradan dünyaya soykırım yalanlarına son diyoruz" diye konuştu.

Ermeni diasporanın soykırım iddialarını sektör haline getirdiğini söyleyen Güzel, "Soykırım Türklerin işleyeceği bir suç değildir. Dinine ters. İnancına ters, ahlakına ters, anlayışına ters, ruhuna ters. Bu yalanları ve iftiraları kabul etmiyoruz" dedi.

Güzel mitingdeki konuşmasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan'a gönderdiği mesajı okudu.

TACS Başkanı Murat Berk ve Ohio'nun Dayton kentinden gelen Ahıska Türk Amerikan Dernekleri Konseyi Başkanı İslam Şahbandarov'un da katıldığı mitinge, New York ve civarında yaşayan bir grup Türk'ün yanı sıra Araplar, Ahıskalı ve Azeri Türkleri de destek verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.