Erzurum'da 4 Yaşındaki Çocuğun Kaybolması

Erzurum'da 4 Yaşındaki Çocuğun Kaybolması
Vali Okay Memiş:- "Çocuğun ailesinin birtakım çelişkili ve farklı beyanları oldu. Yargı da bu işe dahil oldu ve soruşturma devam ediyor. Konuya duyarlı bir şekilde yaklaşıyoruz"- "Karış karış, metre metre araştırarak dere yatağı olan yerlerde ve çocuğun k

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, Karaçoban ilçesinde 4 yaşındaki Furkan Y'nin kaybolmasına ilişkin, "Çocuğun ailesinin birtakım çelişkili ve farklı beyanları oldu. Yargı da bu işe dahil oldu ve soruşturma devam ediyor. Konuya duyarlı bir şekilde yaklaşıyoruz." dedi.

Vali Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 gün önce Budaklı Mahallesi'ndeki evinin önünde oynayan Furkan Y'nin kaybolduğu ihbarı üzerine jandarma, 112 Acil Sağlık, emniyet birimleri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerince çalışma başlattıklarını belirterek, konunun yargıya taşındığını söyledi.

Memiş, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Çocuğun ailesinin birtakım çelişkili ve farklı beyanları oldu. Yargı da bu işe dahil oldu ve soruşturma devam ediyor. Konuya duyarlı bir şekilde yaklaşıyoruz. Gizlilik ve yayın yasağıyla ilgili tedbir alma durumu var ama bu, henüz netleşmedi." diye konuştu.

"Geçen süre içinde devlet yetkilileri olarak çocuğu bulmak için büyük çaba sarf ediyoruz." diyen Vali Memiş, sözlerine şöyle devam etti:

"Karış karış, metre metre araştırarak dere yatağı olan yerlerde ve çocuğun köyde gidebileceği her yeri aradık taradık. Bıkmadan, usanmadan bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Birtakım bilgiler var ama soruşturma devam ettiği ve tam netleşmediği için bu konuda paylaşım yapmayacağım.

Bugün yarın netleşeceğini düşünüyorum ve daha detaylı bilgi paylaşımı yapacağım."

Vali Memiş, çocuk istismarına yönelik bulguya rastlanılmadığına dikkati çekerek, "O yönde bir bulgumuz yok. Ailenin çelişkili ifadelerinden kastımız, kayıp ya da vefat etmiş olabileceği konusunda farklı beyanlarının olmasıydı. Bu, bizde şüphe uyandırdı. Çocuk olması nedeniyle oldukça hassas bir konu. Orada infiale yol açacak bir konu olduğu için olayı suhuletle ve ciddiyetle yürütmek zorundayız. Bizzat kendim takip ediyorum, detaylı bilgiye sahibim ama farklı sonuçlarla karşılaşılabilir diye bu aşamada detaya girmek istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Budaklı Mahallesi'ndeki evinin önünde oynayan 4 yaşındaki Furkan Y'nin kaybolduğu ihbarı üzerine jandarma ve AFAD ekiplerince çalışma başlatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.