Erzurum'da Servis Şoförlerinin "S" Plaka Eylemi

Erzurum'da Servis Şoförlerinin "S" Plaka Eylemi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay:"Servis şoförleri 'bize karışmayın biz ne istersek yapalım' diyor. Böyle bir şey olamaz. Herkes yönetmelikteki kurallara uymak zorunda"- "Servis şoförleri ile yapılan görüşme sonunda, il

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay, Oltu ilçesinde servis şoförlerinin "S" plaka alamadıkları iddiasıyla kontak kapatmasına ilişkin sorunun çözüldüğünü, öğrencilerin yarın okula rahatlıkla gidebileceğini bildirdi.

Oltu ilçesinde öğrenci ve personel taşımacılığı yapan bir grup servis şoförü, yeterli sayıda "S" plaka alamadıklarını öne sürerek Kale Meydanı'nda toplandı.

Servis şoförleri sorunun çözülmesi amacıyla kontak kapattı. Bu nedenle bir grup öğrenci okula yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorunun tamamen servis minibüslerinden kaynaklandığını belirtti.

Bu servis araçlarından bazılarının öğrenci taşımacılığına uygun olmadığını tespit ettiklerini aktaran Yeniay, şöyle konuştu:

"Araçların bir kısmının koltuk sayısından fazla öğrenci taşıdığı tespit edildi. Öğrenci servis yönetmeliğine uygun olmayan araçlar da mevcut. Ayakta yolcu taşınmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Servis şoförleri 'bize karışmayın biz ne istersek yapalım' diyor. Böyle bir şey olamaz. Herkes yönetmelikteki kurallara uymak zorundadır. Sıkıntı 'S' plaka araç alamamak değil. Yönetmeliğe uygun olması koşuluyla plaka fark etmeden öğrenci taşımacılığı yapılabilir."

Yeniay, "Servis şoförleri ile yapılan görüşme sonunda, ilçedeki söz konusu sıkıntı çözüldü ve öğrenciler okullarına yarın rahatlıkla gidebilecek." bilgisini paylaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.