Erzurum'da Sözde "Polis İmamı"na 15 Yıl Hapis

Erzurum'da Sözde "Polis İmamı"na 15 Yıl Hapis
ERZURUM (AA) - Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin emniyetin "asayiş şube" yapılanmasındaki toplantılarında imamlık yaptığı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve Bank...

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin emniyetin "asayiş şube" yapılanmasındaki toplantılarında imamlık yaptığı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve Bank Asya'da hesabının bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski öğretmen Hüsnü Cemal Keleş, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık avukatı Harun Işık hazır bulundu. Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanık eski öğretmen Hüsnü Cemal Keleş ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlantı kurulamadığı için duruşmaya katılamadı.

Sanık avukatı Işık, Cumhuriyet savcısının önceki duruşmada mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmada, müvekkili aleyhindeki hususları kabul etmediğini belirtti.

Müvekkili için hükümle beraber tahliye talebinde bulunan Işık, "İddia makamının suç isnatlarını kabul etmiyoruz. 3 çocuk sahibi ve uzun süredir tutuklu bulunan müvekkilin durumunun 'üyelik' kapsamında değerlendirilmesini talep ediyoruz. Hükümle beraber tahliyesini istiyoruz." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, suçun mahiyeti ve mevcut delil durumunu göz önüne alarak sanığa 15 yıl hapis cezası verdi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Keleş hakkında 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte kendi isteğiyle, FETÖ/PDY'nin gizli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı olduğu, örgütün finans kaynağı olan Bank Asya Katılım Bankası'nda sanığın hesabını aktif olarak kullandığı ve hesabına yüklü miktarda para yatırdığı belirtilmişti.

İddianamede, Dursun Özkan'ın beyanı doğrultusunda Keleş'in 2014'te FETÖ/PDY'nin "asayiş şube" yapılanmasındaki toplantılarında imamlık yaptığına dair teşhiste bulunduğu anlatılarak, bu kapsamda sanığın "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.