Erzurum'da terör operasyonu

Erzurum'da terör operasyonu
Kentin 5 ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde köy komiteleri, işbirlikçi yapılanmaları içerisinde hareket ederek örgüte yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen 21 kişi gözaltına alındı

ERZURUM (AA) - Erzurum'un 5 ilçesinde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Çat ve Köprüköy ilçelerinde, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde köy komiteleri ile işbirlikçi yapılanmalarında hareket edip terör örgütüne yardım yataklık eden ya da sosyal medya aracılığıyla örgütün propagandasını yapan kişilere yönelik operasyon düzenlediği belirtildi.

"Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin" operasyonları kapsamında, 30 adreste eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 21 kişinin yakalandığı bilgisine yer verilen açıklamada, bu kişilerin adreslerindeki aramalarda ise 3 ruhsatsız av tüfeği, 13 cep telefonu, 3 tablet bilgisayar, 2 dizüstü bilgisayar, bilgisayar kasası ile çeşitli malzemelerin ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi amacıyla yapılan bu operasyonların azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.