Erzurum'daki "yasa dışı dinleme" davası

Erzurum'daki "yasa dışı dinleme" davası
Eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Uçak ile "böcek" davası hükümlüsü eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Zavar'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin, eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile "böcek" davası hükümlüsü eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar'ın da aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz sanıklar Yücel Bilgiç, Soysal Aktürk, Serkan Doğan, Serdar Aydın, Sadık Gemiş, Ferdi Kaldı, Aslan Kartal, Yusuf Çilingir, Hüseyin Topal, Serdar Erkan, Hasan Altıntaş, Osman Akdemir, Serdar Doğan, Gürhan Koca, Mehmet Gökçe ve avukatları katıldı.

Duruşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezası alan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar, eski Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ve diğer 5 sanık ise katılmadı.

Duruşmada sanık ve avukatların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması ve tanık ifadelerinin alınmasına, ayrıca sanık Hurşit Uçak'ın duruşmaya katılamama mazeretinin kabulüne ve sonraki celse için davetiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, 29 Aralık 2014'te Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Hurşit Uçak ile emniyet amirleri Serkan Doğan, Soysal Aktürk, Yücel Bilgiç ve başkomiser Aslan Kartal, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 162 sayfalık iddianameyle Uçak ile emniyet amirleri Doğan, Aktürk, Bilgiç ve başkomiser Kartal ile Romanya'da yakalanan Sedat Zavar ve diğer 14 sanık hakkında, "Haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından 25 yıldan 130 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.