Eski Arjantin Devlet Başkanı Menem'den Hizbullah açıklaması

Eski Arjantin Devlet Başkanı Menem'den Hizbullah açıklaması
Menem, oğlunun Hizbullah tarafından öldürüldüğüne inandığını söyledi

BUENOS AIRES (AA) - Eski Arjantin Devlet Başkanı Carlos Menem, oğlunun Hizbullah tarafından öldürüldüğüne inandığını söyledi.

Menem, 21 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden oğlu Carlos Facundo Menem'in ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten yargıca verdiği ifadede, dönemin Dışişleri Bakanı Guido Di Tella'nın, yabancı ülke büyükelçiliklerinden olayda Hizbullah'ın dahli olduğunu duyduğunu kendisine aktardığını belirtti.

Arjantin'de 1989-1999 yıllarında devlet başkanlığı görevini yürüten ve şu anda senatörlük yapan Menem'in iddiasını doğrulayacak herhangi bir kanıt sunmadığı kaydedildi.

Carlos Facundo Menem, 15 Mart 1995'te kullandığı helikopterin düşmesi sonucu 26 yaşında hayatını kaybetmişti. Menem ve eski eşi, oğullarının cinayete kurban gittiğini savunuyorlardı.

Arjantinli savcılar, Buenos Aires'de 1992 yılında İsrail Büyükelçiliğine ve 1994'de Yahudi kültür merkezine düzenlenen bombalı saldırılardan Hizbullah ve İran'ın sorumlu olduğundan şüpheleniyor.

Birçok Arjantinli, saldırıların nedeninin Menem'in Arjantin'in ABD ile ilişkilerini geliştirme kararı olduğuna inanıyor.

Arjantin tarihinde en büyük bombalı saldırı olma özelliği taşıyan Yahudi kültür merkezine düzenlenen saldırıda 85 kişi ölmüş, 300'den fazla kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.