Eski İki Emniyet Mensubu Hakkındaki "Darbe" Davası

Eski İki Emniyet Mensubu Hakkındaki "Darbe" Davası
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, "darbeci askerlerin kurumu ele geçirmek istemesi halinde silahlı direniş gösterilmemesi" talimatı verdiği iddia edilen eski EGM Kriminal Daire Başkan Yardımcısı Vekili Liman ile muhtemel bir çatışmaya karşı personele sil

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, "darbeci askerlerin kurumu ele geçirmek istemesi halinde silahlı direniş gösterilmemesi" talimatı verdiği iddia edilen eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkan Yardımcısı Vekili Hakan Liman ile muhtemel bir çatışmaya karşı personele silah ve mühimmat dağıtmadığı öne sürülen eski polis memuru Mehmet Bayburtlu'nun yargılandığı davada tanıklar dinlendi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, sanıklar ve avukatları ile tanıklar katıldı.

Tanıklardan polis memuru R.Ç. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Kriminal Daire Başkanlığında bulunmadığını bu nedenle orada yaşanılanlar hakkında yeterli bilgisinin olmadığını söyledi.

R.Ç, sanık Liman'ın daha önce kendisine FETÖ'ye mensup kişilerin emniyet teşkilatından uzaklaştırılması için mücadele edilmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Tanık K.A. ise sanık Liman'ın dairenin bahçesinde 15-20 kişilik polis memuru grubuna yönelik yaptığı konuşmaya şahit olduğunu belirtti.

Liman'ın polislere darbeci askerler geldiğinde kendisinin onlarla konuşacağını ve çatışmaya girilmeyeceğini söylediğini belirten K.A, daha sonra kendisinin bahçeye çıkarak polis memurlarına böyle bir şeyin olamayacağını ifade ettiğini aktardı.

Tanık beyanlarının ardından duruşma savcısının mütalaasını alan mahkeme ara kararını açıkladı.

Buna göre, tutuksuz sanıklar Liman ve Bayburtlu'nun bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.