Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi sanık Zihni Doğan, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Doğan ile avukatı katıldı.

Duruşmada, Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

İddianamede, Doğan'ın hakimlik mesleğine girişinden itibaren örgüt içinde yer aldığı, toplantılarına katıldığı, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında bulunduğu, ByLock kullandığı belirtildi.

Sanık Doğan, savunmasında hakkındaki iddiaları reddetti.

Aleyhinde ifade veren itirafçı beyanlarını kabul etmeyen Doğan, ifadelerin somut veriler içermediğini, bu nedenle delil sayılamayacağını öne sürdü.

Doğan, lise ve üniversite yıllarında yapıyla ilgili hiçbir okula, yurda gitmediğini, herhangi bir irtibatının bulunmadığını, çocuklarını da bu yapının dershane ve okullarına göndermediğini öne sürdü.

Meslektaşlarıyla iş gereği yapılan toplantılar dışında örgütün hiçbir toplantısına katılmadığını öne süren Zihni Doğan, ByLock kullandığı iddiasını da kabul etmedi.

ByLock kullanıcısı olduğunun, ancak mesaj veya mail içeriklerinin tespit edilmediğinin belirtildiğini aktaran Doğan, tahliyesine karar verilmesini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Buna göre, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK üyeleri İbrahim Okur ve Mustafa Kemal Özçelik ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve eski Yargıtay üyesi İlhami Dal'ın tanık olarak dinlenmesi kararlaştırılarak duruşma ertelendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.