Eskrimin ikiz sporcuları

Eskrimin ikiz sporcuları
Ailesi tarafından aralarında rekabet olmaması için epe ve flöre branşlarına yönlendirilen ikizler Ege ve Efe Say, birlikte madalyalar kazanmak istiyor- Yıldız Milli Takım'ın ikiz sporcularından Ege:"Hedefimiz, kardeşimle birlikte madalya kazanmak"- Milli


ANKARA (AA) - Eskrimde, birbirlerini milli takım kamplarında gören ikiz sporcular Ege ve Efe Say, birlikte başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) uluslararası organizasyonlara hazırlanan 17 yaşındaki ikiz kardeşler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, ailelerinin teşvikiyle eskrime başladıklarını anlattı.

"Ailemiz, aramızda rekabet olmasın diye birimizi epe diğerimizi flöre branşına yazdırdı" diyen Ege, eskrimi severek yaptıklarını söyledi.

Ege Say, "Altı yıldır bu sporu yapıyoruz ve bırakmayı hiç düşünmüyoruz. Farklı branşlarda olduğumuz için birbirimizi sadece milli takım kamplarında görüyoruz. Antrenörlerimiz bizi sürekli karıştırıyor. Efe yerine bana sesleniyorlar. Bazen çok komik olaylar yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Aynı sporu yapmalarının avantaj sağlamadığını anlatan Ege, "Yılın büyük bölümünde ailemizden ayrı kalıyoruz. Mersin'de ailemle yaşıyorum ama yıl boyunca çok fazla turnuva var. Aynı şehirde olmak yeterli değil" diye konuştu.

İkizlerden Efe ise flöre branşında olduğu için yıl boyunca Kocaeli'de çalıştığını, Mersin'de antrenman yapan kardeşini fazla göremediğini söyledi.

Türkiye'de kendi branşlarının en iyileri arasında yer aldıklarını dile getiren milli sporculardan Ege, eskrimci Okan Karadeniz, Efe ise Burak Babaoğlu'nu örnek aldığını belirtti.

İkiz kardeşler, her sporcu gibi bir gün mutlaka olimpiyatlarda madalya kazanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.