Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi

Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi
ANKARA (AA) - Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) iş birliğiyle düzenlenen Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin...

ANKARA (AA) - Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) iş birliğiyle düzenlenen Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (ADAPTESK) kapsamındaki eğitimler başladı.

TESK'e bağlı birlikler aracılığıyla 8 ilde 23 ay boyunca verilecek eğitimlerin ilki Ankara'da gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Ankara'nın yanı sıra Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa'da 23 bin 250 esnaf ve sanatkar eğitim alacak.

Eğitimlerde, esnaf ve sanatkarlara, patent başvuruları ile marka tescillerine ilişkin süreçler hakkında bilgi verilecek, bu kapsamda yapılacak başvurular esnasında oluşabilecek sorunlar ve çözümleri anlatılacak.

Projeyle, esnaf ve sanatkarların eğitim ve danışmanlık ihtiyacının karşılanması, mesleki bilgi ve becerilerinin güçlendirilerek rekabet güçlerinin artırılması hedefleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.