Esogü'den Mülteci Kadınlara Kadın Hakları Semineri

Esogü'den Mülteci Kadınlara Kadın Hakları Semineri
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından, AB İnsani Yardım Fonu'ndan sağlanan...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından, AB İnsani Yardım Fonu'ndan sağlanan bütçeyle Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğünün katkı sağladığı Kadın Sağlığı Danışma Merkezinde mülteci kadınlara yönelik "Türkiye'de Kadın Hakları" konulu seminer düzenlendi.

19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle ESOGÜ Hukuk Müşaviri avukat Gonca Aydın Dut, Türk hukuk sisteminin kadınlara verdiği yasal hakları, aile hukuku ve çalışma hukuku çerçevesinde anlattı.

Suriyeli ve Iraklı kadınları resmi evlilik yapmanın önemi konusunda bilgilendiren Dut, resmi nikahları olması durumunda tüm mülteci kadınların da Türk kadınlarının faydalandığı yasal haklardan faydalanabileceğini belirtti.

"İnsan insanın sığınağıdır." diyen Dut, mülteci kadınların yaşadıkları acıları paylaştığını ve yaşam mücadelelerinde her zaman onların yanlarında yer alacak iyi insanların olduğunu ifade etti.

Dut, seminere katılan kadınların yaşadığı bireysel sorunlara ilişkin sorularını da yanıtlayarak mülteci kadınlara hukuki danışmanlık sağladı.

Kadın Sağlığı Danışma Merkezi Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Figen Çalışkan, nisan ayından beri bin 200 mülteci kadına ulaştıklarını ve kendilerine eğitim ve sağlık desteği sağlandığını belirtti.

Doç. Dr. Çalışkan, köklü Türk tarihinde mazlumun yanında olmanın, onu koruma ve kollamanın bizlere emanet edilen bir gelenek olduğunu dile getirerek, ESOGÜ çatısı altında bunun gereğini yerine getirdiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.