Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Akgündüz

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Akgündüz
"Emet Bor İşletme Müdürlüğünde bugün itibarıyla bin 460 kişiye doğrudan iş imkanı sağlanmaktadır. Bu rakamı yakın bir zamanda yüzde 80 arttırarak 2 bin 600 kişiye çıkarmayı planlıyoruz"

KÜTAHYA (AA) - Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Recep Akgündüz, "Emet Bor İşletme Müdürlüğünde bugün itibarıyla bin 460 kişiye doğrudan iş imkanı sağlanmaktadır. Bu rakamı yakın bir zamanda yüzde 80 arttırarak 2 bin 600 kişiye çıkarmayı planlıyoruz." dedi.

Akgündüz, Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Şeyhçakır - Karbasan grup yolu açılışında yaptığı konuşmada, Eti Madene bağlı Emet Bor İşletme Müdürlüğünün 1958 yılında ilk bor madeni üretimini gerçekleştirdiğini ifade ederek, Türkiye'nin en büyük bor rezervine sahip olması nedeniyle Emet'in büyük önem taşıdığını söyledi.

Emet Bor İşletme Müdürlüğünde istihdamı artırmayı hedeflediklerini anlatan Akgündüz, "İşletmemizde bugün itibarıyla bin 460 kişiye doğrudan iş imkanı sağlanmaktadır. Bu rakamı yakın bir zamanda yüzde 80 arttırarak 2 bin 600 kişiye çıkarmayı planlıyoruz. Böylelikle bölge insanının ekonomik ve sosyal yaşam alanına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyacağız." diye konuştu.

Çalışanların ve bölgede yaşayan insanların güvenliğinin önemli olduğunu belirten Akgündüz, madencilik faaliyetlerinin yürütülmesi ve bölgedeki köylere ulaşımın sağlanması için Kütahya Valiliği ile işbirliği yaparak grup yolu projesini hayata geçirdiklerini bildirdi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da Hisarcık - Şeyhçakır - Karbasan grup yolunun proje bedeli olan 9 milyon 250 bin liranın tamamının Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünce ödendiğini dile getirerek, "Bugün güzel bir işbirliği sonucunda hayata geçirilen ve örnek tesislerden bir tanesinin daha açılışını gerçekleştireceğiz. İl Özel İdaresinde çalışan arkadaşlarımız ve müteahhit firmanın özverili çalışmaları neticesinde grup yolumuzu hızla tamamlayıp hizmete sunduk." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, açılış kurdelesinin kesilmesiyle Emet Bor İşletmesinin de kullanacağı grup yolu hizmete girdi.

Tören sonunda Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Recep Akgündüz'e çini tabak takdim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.